« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
LOOL

Zabavne i korisne činjenice o smijehu

Lažni smijeh aktivira regije medijalnog prefrontalno korteksa, što prevedeno na običan jezik znači da pokušavate shvatiti što zapravo druga osoba osjeća

Osmijeh je jedan oblik vježbe
Osmijeh je jedan oblik vježbe (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

osmijeh

,

smijeh

,

smijanje

,

pogrešne činjenice

,

iskren osmijeh

,

lažni osmijeh

Smijeh, onaj iskren i iz srca ima puno koristi za naše fizičko i psihičko zdravlje, pa nije na odmet znati neke važne činjenice o smijehu koje će vas potaknuti na dobru zabavu s prijateljima ili neku dobru komediju koja će vas nasmijati. 

Za početak, treba znati da ljudi mogu razlikovati pravi od lažnog osmijeha, što je dokazalo istraživanje provedeno 2013. godine u kojem se pokazalo da lažni smijeh aktivira regije medijalnog prefrontalno korteksa, što prevedeno na običan jezik znači da pokušavate shvatiti što zapravo druga osoba osjeća.

>> Što vaš smijeh govori o vama >>

Smijeh je odlična vježba, jer ubrzava rad srca za 10 do 20 posto, pa je dovoljno 15 minuta smijeha dnevno da sagorite 40 kalorija. No, to nije sve, jer nam se aktiviraju mišići na području trbuha i, zapravo, na jedan veseo način radite trbušnjake.

>> Svaki smijeh liječi stres >>

Smijeh se koristi i u nekim vježbama joge koje služe da u kombinaciji s dubokim disanjem dovedemo više kisika u tijelo i mozak, što će nas trenutno napuniti energijom.

>> Smijeh je jednako učinkovit kao i meditacija >>

Kako usput povećavamo protok krvi kroz žile za 22 posto, i naše će genitalije biti bolje opskrbljene kisikom i, naravno, slijedi seksualno uzbuđenje.

Sve u svemu, smijte se što više, dobro je za zdravlje.

 

22.06.2014. 18:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh