« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
ANTIAFRODIZIJACI

Namirnice koje ubijaju želju za seksom

Hrana može potaknuti seksualni nagon, no jednako tako može ga i suzbiti, pa pogledajte što ne bi trebali jesti ako želite vatru u krevetu

Domaći sir je OK, ali kupovni ... katastrofa
Domaći sir je OK, ali kupovni ... katastrofa (Arhiva)
Više o

sir

,

seksualni nagon

,

gazirana pića

,

aspartam

,

seksualna želja

,

umjetni zaslađivači

,

prirodni afrodizijaci

,

monosodium glutamat

,

afrodizijaci

,

antiafrodizijaci

,

MSG

Prirodni afrodizijaci poznati su tisućama godina i bez obzira na sve prijepore o njihovoj učinkovitosti i dalje su poželjne namirnice na stolu kad se spremamo na romantičnu večer koja treba završiti ludim seksom.

No, rijetko razmišljamo o antiafrodizijacima, hrani koja će nam ubiti seksualnu želju zbog svog sadržaja toksina ili hormona. 

>> Najmoćniji prirodni afrodizijaci >>

Primjerice, većina sireva u trgovinama napravljeno je od mlijeka punog hormona rasta i antibiotika, što će blokirati lučenje seksualnih hormona i, posljedično, smanjiti seksualnu želju.

Zaslađena gazirana pića utječu na gene koji povećavaju tjelesnu masu, a kad se pretilost kombinira s dijabetesom dobivamo loš libido. Jednako djelovanje imaju i umjetni zaslađivači, puni aspartama koji smanjuje razine serotonina, uzrokuje anksioznost, depresiju i glavobolje, a nedostatak serotonina dovodi do pada seksualne želje. 

>> Prirodni afrodizijaci za ženski libido >>

Čips i ostale grickalice pune su transmasnih kiselina koje usporavaju protok krv, a ulja puna slobodnih radikala oštećuje tkivo i ometa regulaciju spolnih hormona - i opet libido trpi. 

Za kraj, famozni MSG - monosodium glutamat, aditiv u bilo kojoj pakiranoj hrani i restoranima koji služi kao pojačivač okusa. Uzrokuje kognitivne i kardiovaskularne probleme i depresiju, što je smrtonosna kombinacija za libido.

>> Afrodizijaci iz prirode - začini za bolji seks >>

Stoga, neka na vašem stolu uvijek bude svježa hrana, osim što je zdrava, neće loše utjecati na vašu seksualnu želju. 

22.06.2014. 12:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh