Za zdravo i jako srce treba jesti ribu dva puta tjedno
Kardiolozi preporučuju da se dva puta tjedno jedu ribe, pogotovo srdele, skuše, pastrve i losos kako bi se unijele esencijalne masnoće, minerali i vitamini
Svaka osoba morala bi dva puta tjedno jesti ribu, od čega bi jedan obrok morale činiti ribe poput srdela, skuša, pastrve ili lososa jer sadrže najviše omega 3 masnih kiselina, nova je preporuka europskog kardiološkog udruženja poslana s konferencije EuroPrevent u Dublinu, javlja Hina.
Kardiolozi preporučuju da se jedu ribe, a osobe koje ih ne vole trebale bi unositi oko jednog grama omege 3 u obliku kapsula, prenosi britanski list Telegraph.
Stručnjaci ističu da je omega 3 važna za ljudsko zdravlje zbog toga što pomaže u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti, snaženju moždanih funkcija i jača imunitet.
Jesti ribu umjesto ribljih preparata zdravije je jer riba sadrži i druge tvari poput vitamina D, selena i joda koji također pomažu u borbi protiv bolesti srca i krvnih žila, istaknuto je na skupu u Dublinu, na kojem su stručnjaci ipak upozorili da ne postoje definitivni dokazi da koristi od konzumiranja ribe dolaze baš od omega 3 masnih kiselina.
Novi komentar