« Kazalište
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
PREDSTAVE

Voliš li me u Teatru EXIT

Predstava VOLIŠ LI ME? propituje što se događa kada umjesto bračne idile koju smo planirali nakon prvotne zaljubljenosti susretnemo svoju osobnu bol

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Teatar Exit

,

Voliš li me?

Jesensku hladnu subotu provedite u Teatru EXIT na romantičnoj komediji VOLIŠ LI ME? u kojoj će vas hrvatsko-slovenski glumački duo, Vesna Tominac Matačić i Žiga Čamernik, u ulogama ljubavnika, životnih suputnika, prijatelja, roditelja i žestokih suparnika provesti kroz oživljenu fantaziju njihovog dvadesetogodišnjeg zajedničkog života.

Predstava VOLIŠ  LI ME? propituje što se događa kada  umjesto bračne idile koju smo planirali nakon prvotne zaljubljenosti susretnemo svoju osobnu bol od koje ne možemo pobjeći. Možemo li je nadvladati? Što nas čeka iza toga? Ljubav ili...?

Autori teksta: Janez Vajevec, Vesna Tominac Matačić, Žiga Čamernik i Andrej Vajevec
Režija: Janez Vajevec
Dramaturgija: Andrej Vajevec
Igraju: Vesna Tominac Matačić i Žiga Čamernik
Produkcija: Zagrebački glumački atelje u suradnji sa Studijem EXIT

IZ MEDIJA:

"VOLIŠ LI ME?" - SAMO NAIZGLED JEDNA "MALA" PREDSTAVA S VELIKIM GLUMCIMA

"Dvojac Matačić i Čamernik odradili su izvrstan posaodajući se u potpunosti u ovakvom zahtjevnom konceptu koji se temelji isključivo na njihovoj glumačkoj vještini, i u tome su u potpunosti uspjeli. Emocije koje prenose uvjerljive su, prelaze rampu i omogućuju publici identifikaciju i empatiju te drže pozornost od početka do kraja izvedbe. Oboje su podjednako uspješni u izmjenjivanju komičnih i ozbiljnih trenutaka, fino gradirajući situacije te ostvarujući time dojam neusiljenih i prirodnih akcija i reakcija. Predstava Voliš li me? predstavlja tako jednu naizgled  "malu" predstavu s velikim glumcima koji su bili u stanju preuzeti sav rizik na sebe, pruživši brojnoj osječkoj publici uvid u sasvim običnu životnu priču s kojom se svatko tu večer mogao identificirati".

 Alen Biskupović (Glas Slavonije)

LJUBAV KAO NAJJAČA KOMUNIKACIJA

"Komedija Voliš li me? dramaturga Andreja Vajeveca u režiji Janeza Vajeveca i izvrsnog glumačkog para (Vesna Tominac-Matačić u ulozi Ane i Žiga Čamernik u ulozi Janeza) plijeni pozornost publike tijekom cijelog svog trajanja i izmamljuje smijeh. Već sama činjenica da Anin suprug Slovenac Janez, koji se zbog ljubavi preselio u Zagreb, govori hrvatski jezik kako ga govore Slovenci koji ga nisu svladali do kraja, izaziva smijeh.

Njih dvoje nose cijelu predstavu, suvereno i nonšalantno jer ne događa se ništa što nam nije poznato. Janezov hrvatski jest kolorit, ali tu je i humor koji izvire iz gotovo svakog komentara, poglavito njegova, pa možemo uživati smijući se sa simpatijama.

(...) Vesna Tominac Matačić i Žiga Čamernik, s iznimnim sluhom za scenu i velikom glumačkom emocijom, podsjetili su nas da život nije lak, ali ljubav je i dalje temeljni osjećaj i spona među ljudima."

Biserka Balenović (Hrvatsko slovo)

13.11.2021. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh