« Kazalište
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
PREDSTAVE

Opera-basna I. Kuljerića 'Animal Farm' premijerno u Lisinskom

Opera-basna renomiranog hrvatskog skladatelja Igora Kuljerića 'Animal Farm', pod ravnanjem Mladena Tarbuka i u režiji Krešimira Dolenčića, premijerno će biti izvedena 27. i 28. studenoga 2021. u KD Vatroslava Lisinskog

Animal farm
Animal farm (Arhiva)
Više o

KD Vatroslav Lisinski

,

Igor Kuljerić

,

Životinjska farma

U projektu sudjeluje preko 200 izvođača - 180 studenata glazbe različitih profila i smjerova uz podršku 50 studenata Akademije dramskih umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti te Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

Skladatelj, dirigent i akademik Igor Kuljerić prvi je u svijetu skladao operu prema romanu Životinjska farma, distopijskom remek djelu britanskog pisca Georgea Orwella, čija je svjetska praizvedba održana na Muzičkom biennalu Zagreb 2003. 

Spomenuto je djelo idealan izbor za studentsko uprizorenje s ciljem nastavka operne suradnje sastavnica Sveučilišta u Zagrebu koje se već tradicionalno održava jednom godišnje od 2009. naovamo.

Izvedba u subotu, 27. studenoga 2021. održat će se u sklopu ciklusa Lisinski subotom, a za sve one koji ne uspiju nabaviti ulaznice, druga izvedba bit će izvan ciklusa u nedjelju, 28. studenoga. Ulaznice za obje izvedbe, po cijenama od 80, 120 i 150 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na lisinski.hr i ulaznice.hr.

Premijera opere dio je programa kojim se obilježava 100 godina Muzičke akademije u Zagrebu. 

14.11.2021. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh