« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
KORISNO

Vježbe koje otklanjaju stres

Ako ste pod stresom, a u današnje doba ima jako, jako malo ljudi koji nisu, uvrstite neke od ovih vježbi u svoj dnevni raspored kako biste sačuvali zdravlje i energiju

Vježbe koje će smanjiti vašu razinu stresa
Vježbe koje će smanjiti vašu razinu stresa (Arhiva)
Više o

joga

,

pilates

,

stres

,

vježbanje

,

ples

,

tai chi

,

hodanje

,

smanjenje stresa

,

istezanje

Što će nam od vježbi pomoći da se riješimo nagomilanog stresa? Za početak, najbolji način je sporo ili brzo hodanje prirodom, koje je uz to odlično za srce i težinu, uz činjenicu da je puno lakše od trčanja.

Hodanje snižava razine kortizola i uravnotežuje krvni tlak, kao i razinu šećera u krvi. Stoga, dnevno prošećite najmanje pola sata i stresa će biti puno, puno manje. 

Odličan izbor je i joga, koja povećava protok kisika do mozga svojim vrlo specifičnim pokretima i položajima. To utječe na smanjenje razine stresa, apetita i povećava razinu serotonina, hormona sreće. 

Pilates jača mišiće u cijelom tijelu, a naročito dobar utjecaj ima na jačanje kralježnice, što također smanjuje stres. Gotovo jednako učinkovito je i "obično" rastezanje, koje je zapravo vrlo učinkovit način vježbanja čija se važnost podcjenjuje. Povećat će vam pokretljivost, smanjiti bol u mišića i odnijeti stres. 

Ako imate vremena za naučiti tai chi, napravili ste jako puno za svoje zdravlje jer će ova drevna kineska vještina uravnotežiti vaše tijelo i duh i omogućiti vam da se stresa rješavate svakodnevno, bez velikog utroška vremena. 

20.11.2013. 13:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh