Metro-portal.hr

objavljeno 20.11.2013. 13:10:00
KORISNO

Vježbe koje otklanjaju stres

Ako ste pod stresom, a u današnje doba ima jako, jako malo ljudi koji nisu, uvrstite neke od ovih vježbi u svoj dnevni raspored kako biste sačuvali zdravlje i energiju

Vježbe koje će smanjiti vašu razinu stresa
Vježbe koje će smanjiti vašu razinu stresa (Arhiva)

Što će nam od vježbi pomoći da se riješimo nagomilanog stresa? Za početak, najbolji način je sporo ili brzo hodanje prirodom, koje je uz to odlično za srce i težinu, uz činjenicu da je puno lakše od trčanja.

Hodanje snižava razine kortizola i uravnotežuje krvni tlak, kao i razinu šećera u krvi. Stoga, dnevno prošećite najmanje pola sata i stresa će biti puno, puno manje. 

Odličan izbor je i joga, koja povećava protok kisika do mozga svojim vrlo specifičnim pokretima i položajima. To utječe na smanjenje razine stresa, apetita i povećava razinu serotonina, hormona sreće. 

Pilates jača mišiće u cijelom tijelu, a naročito dobar utjecaj ima na jačanje kralježnice, što također smanjuje stres. Gotovo jednako učinkovito je i "obično" rastezanje, koje je zapravo vrlo učinkovit način vježbanja čija se važnost podcjenjuje. Povećat će vam pokretljivost, smanjiti bol u mišića i odnijeti stres. 

Ako imate vremena za naučiti tai chi, napravili ste jako puno za svoje zdravlje jer će ova drevna kineska vještina uravnotežiti vaše tijelo i duh i omogućiti vam da se stresa rješavate svakodnevno, bez velikog utroška vremena. 

20.11.2013. 13:10:00
http://metro-portal.hr/vjezbe-koje-otklanjaju-stres/81704/