« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Riješite se glavobolje bez tableta

Ako vas boli glava, to ne znači nužno da je vrijeme vani loše i uzrokuje vam probleme, već je moguće da nešto krivo radite

Rastura vas glava? Evo rješenja ...
Rastura vas glava? Evo rješenja ... (Arhiva)
Više o

glavobolja

,

prirodni lijek

,

tablete

,

lijek za glavobolju

Kako se riješiti glavobolje bez tableta? Nije toliko komplicirano ako pronađete pravi uzrok, tvrde stručnjaci koji naglašavaju da su vremenske neprilike zapravo rijetko uzrok, već se radi o puno ozbiljnijim problemima.

Za početak, ako vas tijekom dana zaboli glava, prisjetite se koliko ste vremena proveli pred raznim ekranima, ili primjerice pisali brojne poruke i e-mailove na mobitelu. Takvo naprezanje očiju vodi ravno k razarajućoj glavobolji, pa lijepo maknite mobitel i zagasite ekran računala.

Uz to, problem može biti i dehidracija. Cijelo jutro pijete kavu za kavom ili imate veeliku šalicu? Kava je diuretik, izvući će vodu iz vas, a istraživanja su pokazala da već i slaba hidratacija, korak prije dehidracije, uzrokuje glavobolje. Natočite si veliku čašu vode, popijte i ponesite drugu sa sobom, oni koji piju dodatne količine vode imaju bolje pamćenje.

I stres je, naravno, jedan od čestih uzroka glavobolja. Ako shvatite da vas je atmosfera i užurbanost dotukla, povucite se malo u tamniji kutak sobe, zatvorite oči, isključite sve što vas može ometati i odmorite se.

Vršcima prstiju izmasirajte si čelo kružnim pokretima, a pritom duboko udahnite i polako izdišite nekoliko puta, po mogućnosti uz otvoren prozor. Glavobolja će proći čim se uspijete smiriti. 

21.11.2013. 09:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh