« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Vježbanjem do savršene linije - ali kako?

Procijenite sami koji tip tijela imate i poslušajte savjete koje donosimo, rezultati će se brzo pokazati.

Kako vježbati da stvarno smršavite
Kako vježbati da stvarno smršavite (Screenshot)
Više o

vježbanje

,

građa tijela

,

oblik tijela

,

ciljane vježbe

Vježbanje je jedan od temelja mršavljenja, to je jasno svima, no znat li da je lakše mršaviti ako vježbanje prilagodite građi svog tijela? Razlog je vrlo jednostavan - ne debljaju se svi na istim mjestima. Prema stručnoj podjeli, postoje tri tipa tijela - ektomorfi, endomorfi i mezomorfi, kao i kombinacija sva tri tipa. 

>> Mitovi i legende o vježbanju i mršavljenju >>

Za početak, sretnici - mezomorfi koji se lako debljaju, ali i lako skidaju kilograme bez gubljenja mišića, pa su za njihnajbolje vježbe koje kombiniraju kardio trening s treningom snage. Što se tiče prehrane, trebaju konzumirati namirnice bogate proteinima, u šest obroka dnevno.

>> Koje je najbolje doba dana za vježbanje >>

Endomorfi se debljaju najviše, a muče ih naslage sala na bokovima i struku. Za mršavljenje je najbolji kardio trening šest puta tjedno po sat vremena, a uz to treba jestšest manjih obroka dnevno kako bi se ubrzao metabolizam i sagorijevanje masnih naslaga.

>> Super vježbe za tijelo za početnike >>

Ektomorfi su visoke i vitke osobe koje imaju brzi metabolizam, no ne i previše mišića. Stoga, vježbe za ovaj tip tijela su vježbe snage koje će ojačati muskulaturu tijela, preporučuje sečetiri puta tjedno, a dva dana kardio trening.

19.07.2016. 17:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh