« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
EH, DA ...

Najlakše mršavljenje za žene

Žene uglavnom muku muče sa skidanjem viška kilograma, no znanstvenici tvrde da je problem prilično lako rješiv - samo trebaju jesti kao muškarci

Naručite nešto pošteno!
Naručite nešto pošteno! (Arhiva)
Više o

žene

,

mršavljenje

,

savjeti

Žene obično izluđuju muškarce na večerama - one će naručiti salatu i vodu, dok će muški tanjuri uvijek biti pristojno natovareni mesom i prilozima. Muškarci se ponekad zbog toga osjećaju loše, a žene uglavnom dobro jer - paze na liniju.

No, ako pitate nutricioniste, žene tu rade veeliku grešku - zapravo bi trebale jesti kao muškarci ako žele skinuti kilograme.

Zašto? Zato što je, primjerice, meso bolje od salate za mršavljenje, jer su proteini nužni, a žene upravo njih previše često izbjegavaju

>> Trikovi za koje nećete vjerovati da pospješuju mršavljenje >>

Uz to, uz obrok bi bilo dobro popiti pivo, jer prirodni flavonoidi iz pivapovoljno utječu na rast mišićnog tkiva. Kako znamo da mišići izgaraju kalorije i u mirovanju, matematika je prilično jasna, a i kokteli i sokovi imaju više kalorija i šećera u sebi.

>> Najbolja hrana za ubrzavanje metabolizma >>

Što još ne treba konzumirati? Pa, recimo, low fat proizvodi takvi su samo na papiru, jer umjesto masti imaju puno više ugljikohidrata i šećera od punomasne verzije. Kad mast združimo s proteinima, siti smo, a ugljikohidrati i šećer nas ostavljaju gladnima. 

Dijete su još jedna stvar koju bi trebalo izbjegavati, bolje je promijeniti životni stil i početi se drugačije hraniti, a u krajnjem slučaju, uzimajte manje porcije omiljenih jela.

>> Hrana za mršavljenje >>

Jesti treba stalno jer se na taj način metabolizam tjera na stalni rad i trošenje kalorija, a naravno da treba izabrati zdrave grickalice koje će biti mali međuobroci.

Neka hrana bude kvalitetna i pravilno raspoređena - 20 do 30 posto kalorija treba dolaziti iz proteina40 do 50 posto iz složenih ugljikohidrata i 20 do 30 posto iz zdravih masnoća.

Sve u svemu, sljedeći put u restoranu naručite - ono što jede i vaš dragi!

19.07.2016. 18:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh