Metro-portal.hr

objavljeno 19.07.2016. 17:09:00
SAVJETI

Vježbanjem do savršene linije - ali kako?

Procijenite sami koji tip tijela imate i poslušajte savjete koje donosimo, rezultati će se brzo pokazati.

Kako vježbati da stvarno smršavite
Kako vježbati da stvarno smršavite (Screenshot)

Vježbanje je jedan od temelja mršavljenja, to je jasno svima, no znat li da je lakše mršaviti ako vježbanje prilagodite građi svog tijela? Razlog je vrlo jednostavan - ne debljaju se svi na istim mjestima. Prema stručnoj podjeli, postoje tri tipa tijela - ektomorfi, endomorfi i mezomorfi, kao i kombinacija sva tri tipa. 

>> Mitovi i legende o vježbanju i mršavljenju >>

Za početak, sretnici - mezomorfi koji se lako debljaju, ali i lako skidaju kilograme bez gubljenja mišića, pa su za njihnajbolje vježbe koje kombiniraju kardio trening s treningom snage. Što se tiče prehrane, trebaju konzumirati namirnice bogate proteinima, u šest obroka dnevno.

>> Koje je najbolje doba dana za vježbanje >>

Endomorfi se debljaju najviše, a muče ih naslage sala na bokovima i struku. Za mršavljenje je najbolji kardio trening šest puta tjedno po sat vremena, a uz to treba jestšest manjih obroka dnevno kako bi se ubrzao metabolizam i sagorijevanje masnih naslaga.

>> Super vježbe za tijelo za početnike >>

Ektomorfi su visoke i vitke osobe koje imaju brzi metabolizam, no ne i previše mišića. Stoga, vježbe za ovaj tip tijela su vježbe snage koje će ojačati muskulaturu tijela, preporučuje sečetiri puta tjedno, a dva dana kardio trening.

19.07.2016. 17:09:00
http://metro-portal.hr/vjezbanjem-do-savrsene-linije-ali-kako/99189/