« Seks
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
SMETNJE ILI SLATKE NUSPOJAVE?

Vježbanje u teretani može žene dovesti do orgazma

Vjerovale ili ne, ali neke aktivnosti u teretani imaju nevjerojatnu nuspojavu - mogu vam pružiti vrhunski orgazama

Fotografija vijesti
Više o

tjelovježba

,

vježbanje

,

ženski orgazam

,

trbušnjaci

,

teretana

Vježbanje u teretani inače rezultira upalom mišića, a nakon nekog vremena i povećanjem mišićne mase, no u nekim iznimnim situacijama može doći do nevjerojatne nuspojave - ženskog orgazma bez da su imale "prljave" misli, piše Medical Xpress.

Iako ovaj fenomen nije neuobičajen i prvi puta je zabilježen još davne 1953. godine znanstvenici još uvijek ne znaju kako objasniti "vježbom inducirani orgazam", ali zato su poznate aktivnosti koje mogu dovesti do njega.

Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Indiana anketirali su preko 350 žena u dobi od 18 do 63 godina te su ustanovili kako je 51,4 posto ispitanica doživjelo orgazam izvodeći vježbe za trbušnjake, njih 26,5 posto dižući utege, 20 posto izvodeći poze iz joge, 15,8 posto vozeći bicikl, 13,2 posto trčeći te 9,6 postoj jednostavno hodajući.

"Najčešće aktivnosti koje su povezane sa orgazmom su vježbe za abdomen, penjanje po špagi ili stupovima, te vožnja bicikla i dizanje utega. Ovi podaci su interesantni jer sugeriraju da orgazam nije nužno povezan sa seksom", objašnjava dr. Debby Herbenick, voditeljica istraživanja.

Znanstvenici se nadaju kako će dodatna istraživanja na ovome polju rasvijetliti "vježbom inducirani orgazam", te pomoći ženama i djevojkama da to iskustvo lakše procesuiraju ili stave u kontekst.

20.03.2012. 10:20:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh