« Seks
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
COOL

Zanimljive činjenice o ljudskoj seksualnosti

Velik broj "činjenica" koje uzimamo zdravo za gotovo kad je u pitanju ljudska seksualnost zapravo su mitovi

Seksualni odnosi bude emocije htjeli mi to ili ne
Seksualni odnosi bude emocije htjeli mi to ili ne (Arhiva)
Više o

biseksualnost

,

žene

,

seks

,

seksualnost

,

muškarci

,

mitovi

,

napaljenost

Seksualne navike i ljudska seksualnost općenito fasciniraju istraživače desetljećima i stalno se provode nova istraživanja kako bi se shvatio ovaj segment muško-ženskih odnosa, tako da ne čudi da se povremeno pokoja od "životnih istina" proglasi mitom koji zapravo nema utemeljenja u stvarnosti.

Na stranicama TED-a Christopher Ryan pozabavio se nekim od najčešćih mitova i priložio istraživanja koja su pokazala da se ne radi o istini. Njegov je cilj, kako sam kaže, nadići dogme koje se stvaraju stoljećima i dati jasnu, modernu sliku ljudske seksualnosti.

Ideje koje promiče mogu se činiti čudnima, no svaka od njih poduprta je kvalitetnim istraživanjima eminenthih timova stručnjaka. 

Tako, primjerice, postoje jasni dokazi da je biseksualnost izbor koji je trajan, a ne samo jedna od faza u razvoju seksualnosti neke osobe, kako pokazuju rezultati istraživanja Sveučilišta Utah.

Kad se pitamo što dolazi prije, želja ili uzbuđenje, pokazalo se da naše tijelo reagira na seksualne scene prije nego što se naš mozak pozabavi njima, pa se tako prvo napalimo, a tek onda nas spopadne želja za seksom, iako bi svi dali ruku u vatru da je obrnuto. 

Što zapažamo na potencijalnim seksualnim partnerima bila je teme istraživanja na Sveučilištu Emory, a muškarci i žene pokazali su različite modele gledanja na fotografije osoba suprotnog spola, no ne baš onako kako mislite. Muškarci su proučavali lica puno duže od žena, kojima je primarno bilo tijelo, a oba su spola nakratko pogledom okrznula genitalije.

Ljudi u bogatijim zemljama više cijene mršavija tijela, dok je u siromašnijim zemljama obrnuto, no nikako se ne može podcijeniti utjecaj medija koji su nemjerljivo snažniji u razvijenim zemljama i nameću svoje standarde, tako da se zapravo ne može reći da zemlja i kultura imaju velikog utjecaja na ideal ljepote

Za kraj, vječno pitanje - tko je više napaljen, muškarci ili žene? Svi bi odmah rekli muškarci, no komparativna analiza desetina istraživanja na tu temu pokazala je da se radi o mitu koji nema uporišta u stvarnosti - oba su spola jednako napaljena, a kultura i okruženje tu određuje koliko se ta napaljenost javno pokazuje. 

20.05.2014. 23:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    jebač
    21.05.2014. 15:36
    Jebeš mit ako nemaš kurca.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh