« Seks
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
VAGINALNA MANIPULACIJA

Jasni znakovi da se i vi koristite seksom kao oružjem u vezi

Kad koristite seks kao oružje, svjesno uskraćujete drugoj strani seks kao osvetu za to što neke druge vaše emocionalne ili fizičke potrebe nisu zadovoljene

Fotografija vijesti
Više o

seks

,

muškarci i žene

,

ljubavne veze

,

problemi u seksu

Unatoč tomu što se redovito percipira kao nešto čemu pribjegavaju isključivo žene, korištenje seksa kao sredstva za postizanje određenih ciljeva navika je kojoj su gotovo podjednako skloni i muškarci, samo na nešto drukčiji način. Čak jedna trećina veza pati od tzv. „sindroma raskoraka želje", situacije u kojoj jedan partner ima značajno snažniji libido od drugog partnera. Na žalost onog partnera s jačom željom za seksom, onaj koji manje želi seks zapravo drži uzde u vezi.

Kad koristite seks kao oružje, svjesno uskraćujete drugoj strani seks kao osvetu za to što neke druge vaše emocionalne ili fizičke potrebe nisu zadovoljene. Često se događa da je u takvih osoba nastup i izgled vrlo seksualiziran, dok s druge strane igraju „hard to get". Kontrola nad količinom i učestalošću seksa jedan je od najefikasnijih načina da ostvarite moć u njoj, što ju dugoročno može uništiti.

Kako prepoznati da koristite seks kao oružje, ili da se njime vaš partner koristi kao oružjem protiv vas?

1. Svakodnevno prigovaranje i kritiziranje partnera

Stanite na trenutak i dobro razmislite. Zanemarite na sekundu vaše razloge, ma koliko legitimni oni bili i pokušajte se prisjetiti kad se zadnji put dogodilo da svom partneru tijekom cijelog dana niste prigovorili ni zbog čega. Ukoliko morate jako razmišljati ili se ne možete sjetiti, imate vrlo velike šanse da budete „kandidat" za ovu kategoriju. Prigovaranje i kritiziranje najbolji je način da drugu osobu odvratite od seksa, budući da nitko ne želi spavati s nekime komu sve smeta ili ništa nije dovoljno dobro. Nažalost, to je istovremeno više nego jasan znak da se koristite seksom kao oružjem.

2. Nebriga o vlastitom tijelu i fizičkom izgledu

Unatoč tomu što nitko ne očekuje da svakog dana i u svakom trenutku izgledate kao da ste na modnoj pisti, potpuna nebriga o tome kako izgledate pred partnerom i zapušten izgled jasan su signal da niste dostupni, ali ni zainteresirani za intimnosti. Možda će vam se to činiti plitkim, ali muškarci su vizualna bića i privlačnost im je prvenstveno vizualno iskustvo. Baš zbog toga je nebriga o izgledu više nego očigledan način korištenja seksa kao oružja.

3. Pretjerana seksualiziranost u javnosti

Biti sexy dok izlazite s društvom ili s partnerom je sasvim normalno i u redu, ali ukoliko na potpuno neprimjeren način pokazujete svoju seksualnost u javnosti, to šalje vrlo jasan signal vašem partneru tko ima moć u vezi.

4. Vodite popis stvari koje želite da vaš partner obavi

..a uskraćujete mu seks dok ne učini sve s vašeg popisa, definitvno koristite seks kao oružje. Pribjegavate li direktno ili indirektno ovakvoj taktici, budite sigurni da će vaš muškarac prije ili poslije pobjeći od vas glavom bez obzira. Nažalost, vrlo je vjerojatno da će usput svima razglasiti kakva ste vještica koja mu je uništila život.

Seks je važan dio svake ljubavne veze. Možete ga i trebate koristiti da produbite vezu koju imate s partnerom, ali i da bolje upoznate sebe. Svedete li seks isključivo na alat ili oružje s kojim ispunjavate svoje ciljeve, nepovratno režete granu na kojoj počiva vaša veza.

14.03.2012. 11:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh