« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
SAVJETI :)

Vitaminska bomba svako jutro

Uz fizičku aktivnost i pravilnu prehranu činimo najbolju stvar za vlastiti imunitet i njegov mehanizam obrane, posebno kada smo izloženi virusima.

Stavite svašta ;)
Stavite svašta ;) (Arhiva)
Više o

vitamini

,

recepti

,

minerali

,

smoothie

U zimskim danima nužno je voditi računa o zdravoj, uravnoteženoj prehrani, bogatoj vitaminima, mineralima i hranjivim tvarima.  

Pravo je vrijeme za kombiniranje sastojaka i pripremanje zdravih napitaka koji se piju kao užina, detoksiraju organizam i prirodno nas štite od bolesti. Idealna kombinacija je kada uvrstimo namirnice bogate cinkom, ali i različitim vitaminima.

Voće koje je uvijek dobar izbor jesu jabuke bogate vitaminom C, zatim, još jedan moćan izvor ovog vitamina: citrusi, poput limuna i naranče.

Kada im dodate đumbir, koji ima protuupalno i antivirusno djelovanje, a pomaže i kod mučnine i prehlada, postigli ste idealan spoj.

U ovom receptu naći će se i jedno od najzdravijih povrća, mrkva, kao i začin kurkuma, koji pomaže pri prevenciji upalnih procesa, kakao, koji je značajan izvor željeza, cinka i drugih minerala. Još jedan izvor cinka i vlakana jeste sjeme lana.

Sastojci:

- 3 limuna i 3 naranče

- 4 jabuke

- 5 mrkvi

- žlica ribanog đumbira

- 2 žličice sjemena lana

- 2 žličice kakaoa

- 2 prstohvata kurkume

Priprema:

Izrežite jabuke i mrkve pa im dodajte iscijeđen sok od limuna i naranči. Dodajte i sve ostale sastojke. Dodajte im 300 ml vode pa umutite u blenderu. Sok bi u frižideru mogao stajati oko tri dana. Pijte ga svakodnevno. Za slađi okus dodajte malo meda.

09.01.2022. 09:02:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    09.01.2022. 14:33
    Zdravo
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh