« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
SAVJETI :)

Tri stvari koje jačaju srce

Imati snažno srce u pedesetim godinama života je ključno, posebno zato što taj vitalni organ prolazi kroz velike promjene kako starite

Evo što će ga pojačati
Evo što će ga pojačati (Arhiva)
Više o

prehrana

,

srce

,

jačanje srca

Srce je, naravno, mišić što znači da prirodno slabi tokom vremena. Prehrana vam može pomoći da to usporite.

Postoje određene namirnice i navike u prehrani koje vam mogu pomoći da održite zdravlje srca.

Izbjegavajte gazirano - prema nutricionistkinji Ariki Horshite gazirani napitci, uključujući one dijetalne, kao i svi drugi umjetni zaslađeni napici, kontraproduktivni su kada je u pitanju zdravlje srca. Neki ljudi mogu pomisliti da prelazak na dijetalne verzije gaziranih pića pomaže da izgube težinu i uštede kalorije, ali važno je biti svjestan da gazirani sokovi mogu ozbiljno naštetiti zdravlju vašeg srca.

Više ribe - konzumiranje ribe i drugih izvora zdravih masti može vam pomoći da održite snažno, zdravo srce, posebno ako to zamjenjuje neke od izvora nezdravih masti u vašoj svakodnevnoj prehrani. "Omega-3 masne kiseline koje dobijate jedenjem lososa i druge masne ribe, pružaju zaštitu od srčanog udara, moždanog udara, raka i upalnih bolesti kao što je reumatoidni artritis", kaže Barbe.

Više voća i povrća - konzumiranje dovoljno voća i povrća može pomoći kod mnogih različitih zdravstvenih problema, kao i u smanjenju rizika od brojnih bolesti. Kada je u pitanju zdravlje srca, ovo je važna navika koju treba usvojiti. Povrće je ispunjeno vlaknima, vitaminima, mineralima i antioksidansima, a ovi moćni mikronutrijenti rade zajedno u borbi protiv srčanih bolesti i održavaju nisku razinu kolesterola.

I na ovaj način jačate svoje srce... pa ne zaboravite to kad kuhate ručak...

09.01.2022. 12:04:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    09.01.2022. 20:22
    Treba se kretati svaki dan
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh