Lifestyle BODY&SOUL
Magična biljka iz Indije
ZAČINI

Jedan začin koji utječe na lijekove koje pijete

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Kurkuma, prema istraživanjima, ublažava bolove i simptome depresije te ima protuupalna, antidijabetička i antikancerogena svojstva.  No, prije nego što je počnete koristiti… više »

SAVJETI

Najbolji čajevi za smirenje

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Prije negoli posegnemo za pilulom kojom ćemo ublažiti simptome stresa, uznemirenosti, anksioznosti, u stanjima u kojima nam se čini kako ćemo "iskočiti iz vlastite kože", mučeni raznim… više »

SAVJETI

Zašto su brusnice toliko dobre za vas?

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

Brusnice su, najčeššće, neki mali plodovi koje tu i tamo jedemu uz neku hranu i to je to - a zapravo se radi o izuzeno vrijednom i zdravom plodu koji bi trebali jesti bitno… više »

SAVJETI

Kako funkcionira povremeni post?

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Tijekom godina, znanstvenici su prikupili brojne podatke koji pokrivaju različite aspekte načina na koji povremeni post utječe na tijelo. Jedan od ključnih zaključaka je da povremeni post… više »

SAVJETI

Kako ostati zdrav na poslu

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Previše je lako upasti u nezdravo ponašanje u uredu, a aktivni napor da se to popravi mogao bi imati pravi učinak. U nedavnom intervjuu, stručnjak za dugovječnost Dan… više »

VJEŽBANJE

Što je bolje, joga ili pilates?

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Joga i pilates popularni su izbori. Iako imaju slične rezultate, ove se vježbe u praksi dosta razlikuju. Kako bismo se odlučili koji je trening bolji za nas, važno je razmotriti ovih nekoliko… više »

SAVJETI

Počnimo se zdravo hraniti

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Preferencije i stilovi života kao i apetiti potpuno razlikuju. No, kada ljudi žele početi s zdravim prehrambenim navikama, često si postavljaju nedostižne ili neodržive ciljeve. Dijetetičarka… više »

SAVJETI

5 navika koje mogu produljiti život

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Stručnjakinje su podijelile pet glavnih navika koje mogu pomoći da što dulje živimo. Zapravo su vrlo jednostavne za uvođenje u svakodnevicu. Izazovite svoj mozak - kako… više »

DORUČAK

Namirnice koje nisu za doručak... ni uopće, kad smo kod toga

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Doručak je glavni obrok dana, a tu obično napravimo takvu hrpu porešaka da nije ni čudo da gotovo svi imamo problema s debljinom. Dakle, ako slušamo neke dobre liječnike,… više »

Kosa, krevet, spavanje
SAVJETI

Što treba jesti za dobar san?

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

San i spavanje su izuzetno važne stvari, a mnogi ovdje imaju problema svaku večer... no, sve više dokaza pokazuje da opći obrasci prehrane mogu utjecati na kvalitetu sna. U SAD-u,… više »

PRIPAZITE

Hladno je, treba paziti na sebe!

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Kratki dani i hladne zimske temperature potiču mnoge da traže toplinu u zatvorenim prostorima, što dovodi do znatno veće fizičke neaktivnosti i povećanog rizika od srčanih bolesti.… više »

SAVJETI

Arganovo ulje - još jedna prirodna genijalna stvar

objavljeno prije 3 mjeseca

Ulje argana poznato je i popularno pod nazivom ''marokansko ulje' koje se dobiva iz oraščića, plodova drveta argana. Sadrži zasićene i nezasićene masne kiseline (linolna, alfa… više »

SAVJETI

Kako treba drijemati?

objavljeno prije 3 mjeseca

Mnogi od vas nakon ručka malo prilegnu, pogotovo vikendima - no, važno je da shvatite pravilnu tehniku ​​drijemanja jer ako to učinite pogrešno, mogli biste se osjećati umorno i… više »

SAVJETI

Što bi trebali pojesti prije jutarnjeg vježbanja?

objavljeno prije 3 mjeseca

Jutarnja tjelovježba zahtijeva nevjerojatnu energiju, ali što trebamo pojesti da bismo je dobili? Ako želimo povećati svoju razinu energije tijekom vježbanja, važno je voditi računa o… više »

ZANIMLJIVO

Kako riješiti podočnjake?

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Podočnjaci mogu imati različite uzroke, uključujući nedostatak sna, genetiku i lošu prehranu. Neadekvatna prehrana može čak pogoršati probleme s podočnjacima. Međutim, promjena… više »

skrolaj na vrh