Lifestyle GASTRO
UPS?

Kokteli i zdravlje: par važnih detalja

objavljeno prije 7 mjeseci i 22 dana

Ako je neki koktel vaše omiljeno piće, vrijeme je da doznate koji se kokteli smatraju nezdravima. Oni sadrže puno kalorija i šećera, zbog čega povećavaju rizik od debljanja, a… više »

MLJAC

Proteinski čoko štapići za prste polizati

objavljeno prije 7 mjeseci i 27 dana

Proteinske pločice nutritivno su uravnotežen brz, lagan i ukusan snack. Stanu u svaki džep i savršen su odabir za one trenutke kad se poželite nečeg slatkog. Zbog visoke količine… više »

ANALIZA

Koliko jedemo raznoraznih namaza?

objavljeno prije 8 mjeseci i 4 dana

Namazi su omiljeni pomoćnici u spremanju brzog doručka, a mliječni, voćni i čokoladni namazi te paštete nađu svoje mjesto i u brojnim drugim gastro prigodama naših građana.… više »

MLJAC

Kako prepoznati dobar avokado i ostale tajne ;)

objavljeno prije 8 mjeseci i 5 dana

Male tajne velikih majstora hrane - uvijek je problem pronaći najbolji avokado. jer kada jednom kada sazri, ostaje dobar samo dva ili tri dana prije nego što bude prekasno. Najbolje je… više »

MLJAC!

Hrvati obožavaju ovaj preukusni talijanski gelato

objavljeno prije 8 mjeseci i 14 dana

Priča o Sammontana gelatu nadahnjuje Talijane više od 70 godina, a vrijeme je da i mi postanemo dio nje. Chiara Ferragni, najpoznatija talijanska influencerica, uopće ne skriva da se u… više »

MLJAC

Ako želi jesti baš kao kralj...

objavljeno prije 8 mjeseci i 17 dana

Gastronomija je često važan razlog zašto mnogi putnici biraju svoje destinacije. Bilo da se radi o lokalnoj kuhinji ili modernom jelovniku, najbrži put do srca neke zemlje često je… više »

RAZLIKE

Vegetarijanstvo, veganstvo i plant-based prehrana

objavljeno prije 8 mjeseci i 21 dan

U današnjem svijetu, gdje održivost i sve svjesniji način života postaju dio naše svakodnevice, usvajanje prehrambenih navika koje su u skladu s etičkim i ekološkim… više »

GLAZBA

Što pjevač mislit da bi se trebalo raditi

objavljeno prije 8 mjeseci i 28 dana

Hrvatska verzija španjolske sieste, vrijeme najveće žege kad jedva dišemo, neutaživa želja za - ničim, posebno za bilo kakvim oblikom rada ili kretanja, najbolji alat za borbu… više »

PIVCE

Bezalkoholno pivo sve popularnije

objavljeno prije 9 mjeseci i 8 dana

Proizvodnja bezalkoholnog piva se od 2007. godine gotovo udvostručila. U 2022. je proizvedeno oko 670 milijuna litara. Istraživanje koje je prošle godine proveo institut Allensbach… više »

MLJAC

Što popiti prije jutarnje kave?

objavljeno prije 9 mjeseci i 9 dana

Osvježavajuća ljetna jutra sad su već postala stvar prošlosti, a to znači samo jedno - vrijeme je da pronađemo načine na koje ćemo se jutri istovremeno rashladiti i razbuditi. A budući… više »

STVARNO?

Gazirana pića bez šećera sve popularnija

objavljeno prije 9 mjeseci i 16 dana

Nakon pet godina ponovili smo anketno istraživanje u kategoriji bezalkoholnih pića. Riječ je o kategoriji koja je u zadnjih godinu dana bila jedan od najjačih katalizatora inflacije jer su… više »

MMMM

Osvježavajući ljetni napitak napunit će vas energijom za vruće ljetne dane i večeri

objavljeno prije 9 mjeseci i 19 dana

Napokon je stiglo ljeto! Iako ono na prvu pomisao donosi osmijeh na lice mnogima, u stvarnosti se često događa da nam tijekom ovog razdoblja pada energija, a zbog toga i raspoloženje. Vrućine… više »

PIVICA

9 mitova o kućnom pivarstvu

objavljeno prije 10 mjeseci i 9 dana

Iako smo ih mi nazvali ''mitovima'' da malo pojačamo dojam i dobijemo vašu pažnju, možda bi bilo najispravnije ovih 9 stvari nazvati zabludama, opće prihvaćenim uvjerenjima, dogmama… više »

ZNATE LI?

Pomfrit i njegova prošlost

objavljeno prije 10 mjeseci i 18 dana

Pomfrit je postao normalna hrana koju zapravo svi jedu u nekom trenutku, a vrlo često se jede u cijelom svijetu, pa da vidimo malo kakva je prošlost ove brze i voljene hrane. … više »

COOL

Master F&B digitalni meni

objavljeno prije 10 mjeseci i 25 dana

Kad se spoje ugostiteljstvo i digitalizacija, uz vodstvo iskusnog tima s dva desetljeća dugom tradicijom u HoReCa poslovanju, nastaje najsuvremenije digitalno rješenje koje opravdano… više »

skrolaj na vrh