Kultura
INMUSIC 2014

Partibrejkersi na devetom INmusic festivalu

objavljeno prije 10 godina

Neuništivi garažni rokeri. Jedan od temelja YU rock scene te ujedno glazbena lektira onima koji su rođeni kada i njihove najpoznatije pjesme. Sve ovo, ali i puno više, pada na… više »

PREDSTAVLJANJE

ŠIROKE ULICE stižu na hrvatsku rock scenu

objavljeno prije 10 godina

Početkom ljeta 2012. godine, nakon što je shvatio da se njegovi tekstovi počinju gomilati, mladi gitarist i tekstopisacBorna Ocvirk pomislio je kako je krajnje vrijeme da ti… više »

STUDENTSKI CENTAR

Drugi Izlog suvremenog zvuka kuca na vrata

objavljeno prije 10 godina

Drugo izdanje međunarodnog festivala Izlog suvremenog zvuka održat će se od 7. do 10. svibnja u prostorima Studentskog centra, Savska 25 - Velika i Polukružna dvorana Teatra &TD, MM… više »

POGLEDAJTE

Laibach u Nedjeljom u 2 kod Ace Stankovića

objavljeno prije 10 godina

Bit će to prvi nastup benda u ovoj popularnoj emisiji, a dolazi pet dana uoči njihovog velikog zagrebačkog koncerta u Tvornici kulture na kojem će promovirati sjajan studijski… više »

FILMSKA KRITIKA

Čudesno bezvezan drugi Spider-Man

objavljeno prije 10 godina

Motivacija bilo kojeg blockbusterskog aspiranta uvijek je naravno lova, i to je sasvim legitimno, no konkretan razlog zbog kojeg su jedva pet godina nakon ne baš uvjerljive, ali na box… više »

SVE BOLJE!

Schengenfest najavio petog headlinera - HIM!

objavljeno prije 10 godina

Schengenfest predstavlja i petog „headlinera" ovogodišnjeg festivala - najveću finsku rock skupinu svih vremena koju možemo okarakterizirati kao spoj metala, gotha i hard rocka -… više »

SUBOTA, 3. 5.

SMJEHOTRES nam se bliži!

objavljeno prije 10 godina

Potres je endogeni proces do kojeg dolazi uslijed pomicanja tektonskih ploča, a za posljedicu ima podrhtavanje Zemljine kore zbog oslobađanja velike… više »

JABBATON

P Money stiže u Klub

objavljeno prije 10 godina

P Money, velika britanska grime/dubstep/hip hop zvijezda dolazi 30. travnja u zagrebački Klub. na program JabbaTon. Poznat po suradnji s Magnetic Manom (Skream, Benga, Artwork), uz True Tiger… više »

KONCERTI

Ulaznice za velikane QOTSA još samo 3 dana po 190 kuna!

objavljeno prije 10 godina

Nije ostalo mnogo vremena do 10. lipnja kada u dvorištu Zagrebačkog velesajma očekujemo kultne Queens of the Stone Age. Svi vi, koji ne želite propustiti godinama iščekivani… više »

BOX OFFICE

Cameron Diaz sprašila Kapetana Ameriku

objavljeno prije 10 godina

Tri nova filma pojavila su se u američkim kinima proteklog vikenda i to s vrlo različitim ali predvidljivim performansama. Čini se da su se i tinejdžeri zasitili poplave horora pa je… više »

ZATVARANJE

Završio 6. ETNOFILm festival koji je povezao lokacije u Rovinju

objavljeno prije 10 godina

Dodjelom nagrada završio je 6. ETNOFILm festival u Rovinju koji je u organizaciji Etnografskog muzeja Istre trajao od 24. - 26. travnja. U tri dana na festivalu je prikazano 25 filmova… više »

23. DHF

Proglašeni pobjednici 23. Dana hrvatskog filma

objavljeno prije 10 godina

Hrvatsko društvo filmskih kritičara (HDFK) dodijelilo je Nagrade Oktavijan za najbolji naslov u svakom filmskom rodu. Nagradu osvaja film s najvišom prosječnom ocjenom u svakoj… više »

HR BOX OFFICE

Noa potopio konkurenciju u hrvatskim kinima

objavljeno prije 10 godina

U domaćim je kinima za uskršnji vikend očekivano zavladao Noa koji je otvorio sa solidnih 19.908 gledatelja, no i egzotične papige se i dalje dobro drže bez obzira na pad od 39%… više »

NAJAVE

Erotic Biljan and His Heretics otvaraju koncert grupe Queens Of The Stone Age

objavljeno prije 10 godina

Erotic Biljan and His Heretics će 10. lipnja na Zagrebačkom velesajmu nastupiti ispred jednog od najcjenjenijih suvremenih rock'n'roll bendova - Queens of the Stone Age!… više »

ROVINJ

Otvoren 6. ETNOFILm festival

objavljeno prije 10 godina

U rovinjskom Multimedijalnom centru otvoreno je još jedno izdanje međunarodnog ETNOFILm festivala koji već šestu godinu predstavlja najnovije etnografske dokumentarce i bogat… više »

skrolaj na vrh