« Iza ogledala
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
MOGUĆE

Zašto ne uspijevamo naći izvanzemaljce

Moguće je da je neki oblik inteligentnog života u svemiru već uništio samog sebe

Ima raznih teorija...
Ima raznih teorija... (Arhiva)
Više o

izvanzemaljci

,

dolazak izvanzemaljaca

Brojni su faktori koji utječu na razvoj inteligentnog vanzemaljskog oblika života, a nova studija, čiji su autori NASA i Kalifornijskog tehnološkog instituta, zasnovana je na Drakeovoj jednadžbi i ispitivala je gdje su u svemiru i kada drugi inteligentni oblici života možda živjeli ili još uvijek žive.

Znanstvenici su uzeli u obzir niz faktora koji bi mogli utjecati na razvoj inteligentnog izvanzemaljskog oblika života, kao što su učestalost radijacije koju odašilju zvjezdane eksplozije, vrijeme potrebno za razvoj inteligentnog života i potencijalna tendencija da se takve civilizacije samounište, kao i težnju zvijezda sličnih Suncu da okupe oko sebe planete slične Zemlji.

Znanstvenici tako pretpostavljaju da se inteligentni život najvjerojatnije mogao početi pojavljivati oko osam milijardi godina nakon formiranja Mliječne staze.

Napominjući kako bi se takav život nalazio oko 13.000 svjetlosnih godina od centra galaksije. Zemlja se nalazi oko 25.000 svjetlosnih godina od galaktičkog centra.

"Moguće je da je inteligentan oblik života negdje u galaksiji još premlad da bismo ga mogli uočiti", zaključili su znanstvenici.

Međutim, oni su također otkrili da je potencijal samouništenja vjerojatno izuzetno utjecao na količinu inteligentnog oblika života u svemiru. Znanstvenici spekuliraju da ukoliko i postoje inteligentna bića, ona vjerojatno uništiti sama sebe i prije nego kontaktiraju duge ili nas.

Znanstvenici tvrde kako čak ne bi bilo iznenađujuće da vrlo malo inteligentnog oblika života postoji negdje drugdje ili da ga uopće nema.


28.12.2020. 20:51:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    28.12.2020. 23:37
    u našoj galaksiji h nema
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh