Hrvatska
ZDRAVLJE

Danas je Dan mimoza

objavljeno prije 3 mjeseca

Nekad su nam govorili da smo „osjetljive kao mimoze", i možda smo to uzele k srcu, ali danas znamo da u tome nema ništa pogrešno. Isto tako, znamo da su mimoze ne samo… više »

SRETNA NOVA!

Sretna Nova godina, ekipica

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Sretna Nova godina, ekipa, što da vam kažemo, evo nas i dalje tu, i dalje vam pišemo sve što volite i želite, a možda ponekad i ne. Uglavnom, glupo je govoriti sve ovo u… više »

ANALIZA

Godina neizvjesnosti za Hrvatsku - i protekla i iduća

objavljeno prije 3 mjeseca i 20 dana

Protekla godina je u Hrvatskoj svakako imala jedinstven uvod s mješavinom slavlja i strepnje. Naime, u ovo vrijeme prošle zime RH je ušla u eurozonu,… više »

MDA..

Sporna stadionizacija Hrvatske

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Gradnja čitavog niza nogometnih stadiona, ili rekonstrukcija i dogradnja nekih od postojećih, najavljena je u Hrvatskoj proteklih tjedana. Dva u Zagrebu, dva u Splitu, po jedan u Rijeci i… više »

OPET...

Danas pocinje ratno stanje izazvano pirotehnikom

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

Iako pirotehnika, nažalost, odjekuje još od 15. prosinca, od danas je službeno dopuštena njezina uporaba - osim petardi i redenika, koji su potpuno zabranjeni kroz cijelu… više »

SRETAN BOŽIĆ

Sretan Božić svima, a ne samo njima

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Sretan Božić, drage naše čitateljice i čitatelji. Kao i svake godine, krajem godine svode se računi i razmišlja se o novoj godini baš na ovaj dan... najčešće. I… više »

HUMANITARNO

Kampanji HUPT-a fali još malo

objavljeno prije 4 mjeseca

Istraživanje iz 2017. godine pokazalo je da u Republici Hrvatskoj ne postoji turistička destinacija koja je u potpunosti prilagođena osobama u invalidskim kolicima. Do danas to se nije… više »

BRAVO!

Zvijezda podržava socijalno poduzetništvo Udruge Slijepih

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Zvijezda nastavlja podržavati rad Udruge Slijepih Zagreb donacijom sirovina, suncokretovog i maslinovog ulja te kokosove masti, za izradu „Sapuna s točkicama". Udruga Slijepih… više »

BRAVO

Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Allianz Hrvatska d.d. već je 12 godina ponosan partner Hrvatskog paraolimpijskog odbora te zajedno grade bolju i ravnopravniju budućnost za nove generacije. Minulog petka su, u Centru za… više »

WTF?!

Umirovljenici pod ovrhom zbog unučadi

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Djed i baka iz Ludbrega s minimalnim mirovinama od ukupno 600 eura dobili su presudu da plaćaju više od 200 eura mjesečno alimentacije za unuka, iako i njihov sin, mada… više »

HUMANITARNO

Ove godine Advent je obojan u roza s dobrotvornim ciljem

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Udruga Nismo same kao dio kampanje „Uzmi ih u ruke na vrijeme" pokrenula je 17. humanitarnu akciju koja će biti organizirana i kao događaj Pink Advent u Zagrebu, Splitu,… više »

EH, DA...

Varljivo hrvatsko društvo znanja

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

Privatizacija i komercijalizacija hrvatskoga visokoškolskog sektora traje već poduži niz godina, i odvijala se u više faza, a samo isprva kao „puzajuća". Sve je počelo… više »

ZG - BG

Špijunske igre u predizborno vrijeme

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

Hrvatski diplomat Hrvoje Šnajder, kako prenose beogradski mediji, praćen je od strane Sigurnosno-informativne agencije (BIA) više od godinu dana i utvrđeno je da je imao susrete… više »

HRVATSKA

Komemoracije i dnevnopolitičko profiterstvo

objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana

S ovogodišnjeg hrvatskog Dana sjećanja ili - punim nazivom - Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, jedna je nesumnjivo notorna… više »

MENSA

Gotovo 9.000 hrvatskih učenika na Sudoku prvenstvu 2023

objavljeno prije 5 mjeseci i 23 dana

Hrvatska Mensa i enigmatski klub „Božidar Vranicki" u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje organiziraju treće Sudoku prvenstvo Hrvatske za osnovne i srednje škole. Ove… više »

skrolaj na vrh