« Hrvatska
objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana
USKRS

Sretan vam Uskrs, najdraži naši

Što drugo reći - puno sreće, zdravlja, veselja, ljubavi, uspjeha na privatnom i poslovnom planu, a u skladu sa stanjem u zemlji i puno strpljenja i mudrosti da ostvarite svoje snove

Sretan Uskrs
Sretan Uskrs (Arhiva)
Više o

Uskrs

,

sretan Uskrs

Sretan vam Uskrs, draga naša ekipo i vjerni čitatelji... redakcija Metro portala želi vam sve ono što vam u životu treba ili nedostaje - sreće, zdravlja, veselja, ljubavi, uspjeha na privatnom i poslovnom planu, a u skladu sa stanjem u zemlji i puno strpljenja i mudrosti da ostvarite svoje snove!

Uskrs je inače prvi blagdan koji se slavi još od vremena apostola, a najraširenija je teorija da Uskrs potječe od Pesaha ili Pashe, židovskog blagdana. 

Pashom su Židovi slavili čudesna Božja djela poput izlaska Izraelaca iz Egipta, a kršćani su se usredotočili na Uskrsnuće Isusa Krista, čudesan prijelaz iz smrti u život, jednu od temeljnih odrednica kršćanstva.

Uskrs se na samim počecima slavio svake nedjelje, da bi se tijekom drugog stoljeća ustalio u sadašnjem obliku - jednom godišnje, nakon prvog proljetnog punog mjeseca koji može pasti između 21. ožujka i 25. travnja i predstavlja središnji blagdan crkvene godine u zapadnom kršćanstvu.

Pa tako - najedite se danas fino, trebat će vam kasnije, pogotovo sljedeća tri tjedna...

31.03.2024. 08:29:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    31.03.2024. 10:12
    sretan uskrs svima vama u redakciji puno zdravlja
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh