« Hrvatska
objavljeno prije 12 dana i 22 sata
EH, DA...

Postizborno jutro - što dalje?

Iako je HDZ dobio najviše glasova na jučerašnjim izborima, sad tek slijede razgovori u kabinetu Zorana Milanovića... a znamo da, kad je on išao na njih, dogodile su se čudne stvari... je li moguće da se opametio?

Može li napraviti čudo?
Može li napraviti čudo? (Arhiva)
Više o

izbori

,

hrvatski izbori

Dakle, jutro je obično pametnije od večeri, no možda ovoga puta nije baš tako... dakle, da vidimo rezultate izbora...

Neslužbeni rezultati DIP-a nakon obrađenih gotovo svih biračkih mjesta, prema medijskim izračunima, pokazuju da HDZ uvjerljivo pobjeđuje na parlamentarnim izborima i osvaja 61 mandat, a Rijeke pravde okupljene oko SDP-a dobivaju 42 mandata.

Domovinski pokret je treći s osvojenih 14 mandata, Most dobiva 11, a Možemo! 10 mandata.

Po dva mandata osvajaju IDS i Nezavisna platforma Sjever te jedan koalicija Fokus-Republika. 

E sada, što se dalje događa? Recimo, moguće je da Milanović pozove sve stranke koje su ušle u Sabor i razgovara s njima pojedinačno, kao što je svojevremeno KGK to radila. Znamo da se tada dogodio nevjerojatan obrat i MOST je najednom prešao HDZ-u, pa su zajedno s manjincima dobili mandatara Oreškovića.

Može li Milanović, koji se osobno angažirao uz SDP, napraviti istu stvar? Po svim mogućim izjavama tijekom izborne noći, to je nemoguće... no, u Hrvatskoj je moguće apsolutno sve, pa čak i da HDZ, koji ima 61 mandat, ostane bez mogućnosti da sastavi Vladu.

Neki će reći da je ovo wishful thinking, no mi ne bi baš tako odbacili ovu tezu. Druga varijanta je da idemo ponovno na izbore, što također nije nemoguće. 

Uglavnom, bilo kako bilo, mi moramo normalno raditi danas, i sutra i sljedeći tjedan, a nek' se političari dogovore sami... mi tu, nažalost, nemomo puno mogućnosti.

Sretno nam!

18.04.2024. 08:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    18.04.2024. 09:13
    dp i hdz skupa dojucer se pkjuvali to je politika jao hrvatskoj do 2028
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh