« Hrvatska
objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana
LJETNO VRIJEME

Vrijeme se mijenja - sat vremena unaprijed

Ove godine ljetno računanje vremena počinje u noći sa subote na nedjelju 31. ožujka u 2 sata, kad kazaljke pomičemo sat vremena unaprijed

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

ljetno vrijeme

,

promjena vremena

Ljetno radno vrijeme za ovu, 2024. godinu, počinje noćas, između 30. i 31. ožujka u 2 sata pomicanjem kazaljki za jedan sat unaprijed, pa će se vrijeme računati kao 3 sata ujutro.

Ujedno, od Uskrsa prestaje obaveza vožnje automobila s upaljenim svjetlima tijekom dana, no na motociklima i mopedima ta obaveza ostaje cijele godine. 

S početkom ljetnog računanja vremena mijenjaju se i razdoblja dnevnih tarifa HEP-a, pa je tako električna energija skuplja od 8 do 22 sata, a noćna, jeftinija tarifa, vrijedi od 22 do 8 sati ujutro. 

Što se tiče željezničkog prometa, četiri će vlaka kasniti do sat vremena zbog pomicanja sata, a dodatno dežurno osoblje pobrinut će se da svi satovi budu pomaknuti na vrijeme.

Mi vam toplo preporučujemo promjenu vremena prije spavanja na analognim i digitalnim stolnim i zidnim satovima, dok će vaša računala i većina pametnih telefona to napraviti sama. Ne bi bilo loše istu stvar napraviti i na satovima u automobilima.

30.03.2024. 12:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    30.03.2024. 14:11
    napokon ljetno dani duzi
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh