Hi-tech
mobitel ansambl

iPhone postaje glazbeni instrument

objavljeno prije 15 godina

Planetarno popularni iPhone odnedavno je dobio još jednu svrhu. Naime, na američkom Sveučilištu Michigan počeo se koristiti kao glazbeni instrument, prenosi Reuters. Studenti na… više »

Razlog popularnosti

Facebook profili ipak odražavaju pravu osobnost

objavljeno prije 15 godina

Više od 700 milijuna ljudi diljem svijeta imaju svoje internet profile na različitim stranicama. Psiholog Sam Gosling sa Sveučilišta Texas tvrdi kako većini korisnika takve… više »

first click free

Google ponudio kompromis za plaćanje online vijesti

objavljeno prije 15 godina

Nakon što su Rupert Murdoch i drugi medijski magnati optužili Google za stvaranje profita na njihovim vijestima, taj je internetski pretraživač izdavačima ponudio način da privuku… više »

Novi zakon

Facebook i MySpace uklanjaju seksualne prijestupnike sa svojih stranica

objavljeno prije 15 godina

Više od 3500 prijestupnika registriranih u New Yorku uklonjeno je s popularnih stranica zahvaljujući zakonu koji zahtjeva da takve osobe registriraju svoje e-mail adrese, kao i adrese… više »

Oprez, spam!

Kompjuterski virus krije se iza e-maila o cjepivu protiv svinjske gripe

objavljeno prije 15 godina

Skupina hakera osmislila je i internetom proširila zloćudni virus koji putem e-maila stiže na adrese nekoliko tisuća korisnika. U mailu se klikom na priloženi link nudi online… više »

Opet problemi

Microsoft istražuje "crni ekran smrti"

objavljeno prije 15 godina

Problem znači da korisnici Windows 7 vide potpuno crni ekran kada se ulogiraju u sustav. Microsoft proučava izvješća koja sugeriraju da problem uzrokuje posljednja nadogradnja… više »

Tko je prvi?

10 najtraženijih internetskih pojmova u 2009.

objavljeno prije 15 godina

1. Michael Jackson - smrt kralja popa zasluženo je na prvoj poziciji. Jackson je prvi i na Microsoftovoj tražilici Bing, a očekuje se da će biti i na Gooleovoj listi, koja bi trebala biti… više »

beta verzija

Besplatno isprobajte Word 2010

objavljeno prije 15 godina

U Microsoftu trenutno intenzivno razvijaju novi Office. Beta verzija dostupna je bez naknade na američkim stranicama Microsofta pa svaki korisnik ima mogućnost unaprijed isprobati mogućnosti… više »

veliki prasak

CERN-ov LHC akcelerator najjači je na svijetu

objavljeno prije 15 godina

Znanstvenici u Europskoj organizaciji za nuklearna istraživanja (CERN) u ponedjeljak su postigli svjetski rekord u oslobađanju energije prigodom ubrzavanja čestica, što je ogroman… više »

Zbogom gratis

Internet portali naplaćivat će pristup vijestima

objavljeno prije 15 godina

The Johnston Press portali tražit će od čitatelja da plaćaju tromjesečnu pretplatu od 5 funti kako bi mogli čitati potpune vijesti i članke. Johnston je prvi regionalni izdavač u Britaniji… više »

Tajne dubina

Svemirski brod za istraživanje podmorja

objavljeno prije 15 godina

SeaOrbiter visok je 51 metar, a radi se o prvom svjetskom vertikalnom brodu koji bi učinio dostupnim revolucionarni pogled života ispod površine. Premda trenutno postoji samo prototip,… više »

Web Fest

Nagrada i za splitsku agenciju SeekandHit

objavljeno prije 15 godina

Na regionalnom natječaju Web Fest (http://www.wfest.org/), na kojem je sudjelovalo oko 2.200 sajtova iz regije, izabrano je 17 web projekata po izboru žirija i publike, te su se među tih 17… više »

nova verzija

Izgradite kuću iz snova uz Google SketchUp

objavljeno prije 15 godina

Google SketchUp je 3D softver koji omogućuje konstrukciju raznih objekata poput namještaja, građevina i uređenja krajolika, a zbog jednostavnog sučelja mogu ga bez problema koristiti… više »

Virtualno upoznavanje

Provjerite identitet osobe uz pomoć iPhonea

objavljeno prije 15 godina

Nekoliko kompanija tvrdi kako njihove nove aplikacije mogu pomoći otkrivanju pravih podataka o osobi s kojom komunicirate. Google je do sada uvijek bio opcija, međutim ove nove aplikacije… više »

bilijuni informacija

Wikipedia je najutjecajnija stranica na svijetu

objavljeno prije 15 godina

Internetski servis ://URLFAN prati 3.783.534 web stranice u svijetu i otkriva koliko je neko web odredište utjecajno. To čini obradom sadržaja milijuna RSS-a i analizom bilijuna… više »

skrolaj na vrh