« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
Zbogom gratis

Internet portali naplaćivat će pristup vijestima

Jedna od najvećih britanskih medijskih kuća namjerava naplaćivati pristup internet sadržaju njihovih portala

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

internet

,

pretplata

,

portali

The Johnston Press portali tražit će od čitatelja da plaćaju tromjesečnu pretplatu od 5 funti kako bi mogli čitati potpune vijesti i članke. Johnston je prvi regionalni izdavač u Britaniji koji će tražiti svoje čitatelje da plaćaju pretplatu.

Portali koji će biti uključeni u pretplatu su the Worksop Guardian, the Ripley & Heanor News i the Whitby Gazette.

Kompanija Johnston posjeduje više od 300 različitih izdanja u Britaniji, a pretrpjela je pad prihoda od oglašivača u njihovim tiskanim izdanjima. Stoga tvrde kako je online pretplata eksperiment kojim bi se čitatelje potaknulo da plaćaju za takvu vrstu sadržaja.

˝Jednom kada ograničite pristup portalima, a imate sadržaj koji se može pronaći i drugdje, tada ograničavate i broj ljudi koji vam dolazi na te portale˝, izjavila je Emily Bell, direktorica digitalnog sadržaja Guardiana. ˝No mislim da je dobro da se eksperimentira s različitim modelima, jer nesumnjivo trebamo pronaći nove načine privlačenja financijskih sredstava u medije.˝

The Financial Times tako naplaćuje punu pretplatu na svoje web sadržaje, a ranije ovog mjeseca, šef News Corpa, Rupert Murdoch, izjavio je kako će pokušati blokirati Google da koristi sadržaje s njihovih izdanja. Dodao je kako će portali njegove kompanije uskoro početi naplaćivati pretplatu.

30.11.2009. 10:34:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh