« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
Tko je prvi?

10 najtraženijih internetskih pojmova u 2009.

Yahoo je objavio listu najtraženijih pojmova ove godine, a neki su naravno prilično očekivani

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Yahoo

,

internet

,

Michael Jackson

,

tražilica

,

pojmovi

1. Michael Jackson - smrt kralja popa zasluženo je na prvoj poziciji. Jackson je prvi i na Microsoftovoj tražilici Bing, a očekuje se da će biti i na Gooleovoj listi, koja bi trebala biti objavljena danas.

2. Twilight - nakon uspješne knjige, i serijal filmova polučio je ogromno zanimanje. Mlada glumačka ekipa, provjereni scenarij i holivudski pristup režiranju doveo je do toga da su curice diljem svijeta poludile

3. WWE - World Wrestling Entertainment borbe ili popularni kečeri čini se da još uvijek nisu izgubili na popularnosti. WWE borci vole dramatičnost, a očito i publika premda je većina borbi izrežirana.

4. Megan Fox - voljeli je ili ne Megan je jedna od najvećih priča 2009. Poznata po izazovnom izgledu na crvenom tepihu, te uvrijeđenom držanju kada je uspoređuju s Angelinom Jolie, mlada glumica lansirana je u zvijezde filmom ˝Transformers˝. Premda neki stavljaju pod upitnik njezine glumačke sposobnosti,  nitko ne joj može poreći popularnost na tražilicama.

5. Britney Spears - Nakon četri godine uvjerljivog vodstva (2005., 2006., 2007., 2008.), kralj popa srušio je Britney s vodeće pozicije. Lošija pozicija uvjetovana je manjom količinom skandala ove godine. Doduše 2009. Britney se posvetila obiteljskom životu i nije mnogo punila naslovnice medija.

6. Naruto - manga serija nudi dramu, akciju te mnoštvo popratnih proizvoda koje obožavatelji mogu tražiti online. Naruto je zapravo dječak koji želi postati najbolji ninja na svijetu, dok se u isto vrijeme nosi s tipičnim adolescentskim problemima, poput djevojaka, prijateljstva i autoriteta.

7. American Idol - s obzirom da su i kod nas talent showovi vrlo popularne i gledane emisije, nije ni čudo da je američka verzija jedan od najtraženijih pojmova ove godine.

8. Kim Kardashian - prije dvije godine vjerojatno biste se pitali tko je to. No najpoznatija svjetska posvuduša Kim srušila je s trona i legendarnu Paris Hilton. Njezin reality show ˝Keeping Up With the Kardashians˝, samo je pomogao podizanju popularnosti.

9. Nascar - brzi automobili, akcija i žene uvijek su bili dobitna kombinacija, tako je Nascar i ove godine dospio u najtraženije pojmove.

10. Runescape - jedna od najpopularnijih online igara. Od pojave 2001. igra je privukla više od milijun registriranih korisnika. Guinnessova knjiga rekorda proglasila ju je najpopularnijom internet igrom na svijetu.

01.12.2009. 10:35:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh