Film
Vukovar - grad filma i zabave

Otvoren 3. Vukovar film festival

objavljeno prije 15 godina

Sinoć je na dunavskom šlepu otvoren 3. Vukovar film festival. U uvodnom protokolarnom programu ispred zemlje partnera Njemačke, prisutne je pozdravio njemački veleposlanik, gospodin… više »

fešta u ičićima

7. Liburnia film festival

objavljeno prije 15 godina

Između 60 pristiglih filmova Oliver Sertić izabrao je 16 najboljih. „Ovogodišnja selekcija donijela nam je neka nova autorska imena, poput Marine Andree i Marka Stanića, a drago… više »

NA LIJEPOM PLAVOM DUNAVU

Uskoro počinje treći Vukovar Film Festival

objavljeno prije 15 godina

U organizaciji Discovery filma, grada Vukovara i vukovarskoga Hrvatskog doma, u Vukovaru se od 26. do 30. kolovoza održava 3. 'Vukovar Film Festival'. "Zemlja partner ovogodišnjega… više »

bastards

Tarantino vodi na box officeu

objavljeno prije 15 godina

Posljednji film Quentina Tarantina Inglourious basterds s Bradom Pittom najgledaniji je film u sjevernoameričkim kinima, prema privremenim podacima specijalizirane tvrtke Exhibitor Relations.… više »

Intervju

Quentin Tarantino o nemilosrdnim gadovima

objavljeno prije 15 godina

Glavni protagonisti filma pomno su odabrani vojnici, ujedno američki židovi, koji slijede samo jedan cilj:  pronalaženje i ubijanje nacista, uključujući Hitlera. Vrhunac krvavog obračuna… više »

zvijezde na SFF-u

Mickey Rourke na Sarajevo Film Festivalu

objavljeno prije 15 godina

Hollywoodska fimska zvijezda Mickey Rourke kazao je u četvrtak u Sarajevu kako mu je snimanje filma "Hrvač" 2008. godine pomoglo vratiti se u glumački život nakon niza godina tijekom kojih je… više »

Još jedna zavjera

Ubojstvo Lincolna uskoro u kinima

objavljeno prije 15 godina

Film će se baviti likovima Mary Surratt, vlasnice taverne gdje je organizirana zavjera, te njenim mladim odvjetnikom koji je bio uvjeren u nevinost klijentice. Kao što je poznato, John… više »

novi projekt slavnog redatelja

Oliver Stone snima "Tajnu povijest Amerike"

objavljeno prije 15 godina

Američki redatelj Oliver Stone će za američku televiziju snimiti dokumentarnu seriju od deset epizoda o "Tajnoj povijesti Amerike", izvijestio je u srijedu specijalizirani holivudski tisak.… više »

Kulinarski izazovi

Meryl Streep o novom filmu u kojem glumi kuharicu

objavljeno prije 15 godina

"Moja majka je smatrala da se svaka prava večera može pripremiti unutar 20 minuta", rekla je Streep okupljenim novinarima u newyorškom hotelu Ritz-Carlton te dodala, "u dobi od 10… više »

box office

SF filmovi zavladali blagajnama

objavljeno prije 15 godina

Znanstvenofantastični film District 9, s neobičnim bićima iz nekog drugog svijeta, najgledaniji je film u sjevernoameričkim kinima gdje je premijerno prikazan ovog vikenda, po konačnim… više »

15. SFF

Sjajna atmosfera na Sarajevo Film Festivalu

objavljeno prije 15 godina

Nema puno mjesta u svijetu gdje novinar može akreditaciju dobiti na dan svjetske premijere filma, uz smiješak i objašnjenje - Ma ispunio sam on-line akreditaciju, ne znam… više »

Počeo 15. Sarajevski filmski festival

15. SFF obara rekorde

objavljeno prije 15 godina

Tijekom godina sarajevski se festival razvio u vodeće događanje ove vrste u regiji, a tu tvrdnju dodatno potvrđuju i ovogodišnje brojke. Rumunjskim filmom 'Priče iz zlatnog doba' čiju… više »

filmska smotra

Predstavljeni filmovi u konkurenciji na Sarajevo film festivalu

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Posebnom novinarskom projekcijom filma "Kenjac" Antonia Nuića u četvrtak je otvoren natjecateljski program 15. Sarajevo Film Festivala (SFF), najveće regionalne filmske smotre. Ovo ostvarenje… više »

SFF

Otvoren sarajevski filmski festival

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

SFF je najveća regionalna filmska smotra na kojoj će ponovo biti zastupljen i veliki broj ostvarenja iz Hrvatske. Otvaranje je kao i u ranijim godinama pratio veliki broj gledatelja koji su… više »

slavni sinovi

Sin Michaela Douglasa optužen za preprodaju droge

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Sin američkog glumca Michaela Douglasa optužen je da je zaradio nekoliko desetaka tisuća dolara prodajom metamfetamina, sintetske droge, doznaje se u petak od suda u New Yorku. Glumac poput… više »

skrolaj na vrh