« Film
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
VINKOVCI

Za najbolji film DORF-a izabran 'Prvi pravi ženski zvuk'

Pobjednički film Brankice Drašković iz Srbije opisuje kultni novosadski sastav Boye

(Damir Glibušić/Cropix)
Više o

DORF

,

Brankica Drašković

,

Prvi pravi ženski zvuk

,

Radio Apokaliptiko

,

Marko Cvejić

Najboljim filmom na večeras završenom Festivalu dokumentarnog rock filma DORF-u, koji se od 4. do 7. ožujka održavao u Vinkovcima, Zagrebu i Rijeci, proglašen je film "Prvi pravi ženski zvuk" Brankice Drašković iz Srbije, o novosadskom sastavu "Boye".

Najbolji film Festivala odabrali su članovi žirija - direktor Motovun film festivala Igor Mirković, novinar i književnik Gordan Nuhanović te selektor programa "Mladi Autori Europe" Palić film festivala iz Subotice Petar Mitrić.

Posebnu nagradu žirija "za dinamičnu i dokumentarno relevantnu priču o odnosu jedne male sredine prema fenomenu heavy metala i omladinskoj subkulturi" osvojio je film "Radio Apokaliptiko" Marka Cvejića iz Slovenije.

Posebno priznanje Festival je dodijeljeno redatelju Peteru Braatzu iz Njemačke, za ukupan dosadašnji rad i underground filmove koje je snimio.

"Veliki broj gostiju festivala, zanimanje medija i publike, obilježili su ovogodišnje izdanje DORF-a i potvrdili ispravnost odluke o prikazivanju u tri grada istodobno", kazao je novinarima direktor DORF-a Toni Šarić. Naglasio je kako je filmove ukupno vidjelo više od 3.000 posjetitelja.

Na ovogodišnjem DORF-u je prikazan 21 dokumentarni glazbeni film iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Velike Britanije, Njemačke, Nizozemske, Bugarske i Maroka.

Festival dokumentarnog rock filma DORF organizirala je Udruga ljubitelja filma "Rare" iz Vinkovaca, u suradnji sa udrugama "Restart" iz Zagreba i "Amandla" iz Rijeke. (hina/metro-portal)

07.03.2010. 23:57:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh