« Film
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
FILM MEETING

Film 'Kenjac' osvojio nagradu na festivalu u Bergamu

Izgleda da talijanska publika voli Antonija Nuića jer je njegov prvijenac 'Sve džaba' u Bergamu osvojio istu nagradu Bronze Rosa Camuna

(propelerfilm.com)
Više o

Kenjac

,

Antonio Nuić

,

Bergamo Film Meeting

,

Bronze Rosa Camuna

,

Sve džaba

"Kenjac", film Antonija Nuića u produkciji Propeler Filma, osvojio je nagradu Bronze Rosa Camuna na talijanskom filmskom festivalu - Bergamo Film Meeting koja mu je dodijeljena u subotu, 13. ožujka, priopćeno je danas iz Propeler Filma.

Ova nagrada pokazala je još jednom kako talijanska publika voli rad redatelja Nuića, dobitnika Zlatne arene (Festival igranog filma u Puli) za režiju, jer je njegov prvijenac 'Sve džaba' dobitnik iste nagrade na tom festivalu, ističe se u priopćenju.

S nagradom na festivalu u Bergamu koji je trajao od 6. do 14. ožujka, film 'Kenjac' nastavlja obilaziti filmske festivale. Ovih je dana prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji u natjecateljskom programu, nakon čega Nuićevog 'Kenjca' očekuje još niz festivala.

Među značajnijima su svakako goEast - Festival of Central and Eastern European Film u Wiesbadenu te Međunarodni filmski festival u Seattleu. Festival u Seattleu predstavlja jednu od odskočnih daski za film 'Narednik James' redateljice Kathryn Bigelow, gdje je osvojila nagradu za najbolju režiju, a film je nedavno nagrađen s nekoliko nagrada Oscar, među kojima i one za najbolji scenarij, režiju i film.

'Kenjac' će biti prikazan i u službenom programu na finskom festivalu Espoo Ciné i na Međunarodnom filmskom festivalu u Singapuru. Nakon nacionalne premijere na Festivalu igranog filma u Puli te Međunarodnih filmskih festivala u Sarajevu, Rotterdamu i Goteborgu, film i dalje nastavlja zanimljivu i bogatu festivalsku odiseju, stoji u priopćenju Propler Filma. (hina/metro-portal)

15.03.2010. 12:31:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh