Ekosfera
MOLIM?!

Pisali Komori jer je veterinaru zlostavljani konj odlično?

objavljeno prije 9 mjeseci i 20 dana

Udruga Prijatelji životinja uputila je dopis Ivanu Zemljaku, predsjedniku Hrvatske veterinarske komore, ukazujući na neprimjerene izjave i samog Zemljaka i veterinara Berislava… više »

EH, DA...

Počela je klimatska prekretnica

objavljeno prije 9 mjeseci i 20 dana

Rast temperatura traži hitnu akciju. Državnici moraju naći rješenje za klimatske promjene. Još uvijek možemo izbjeći najgore, ali nemamo više vremena za gubljenje',… više »

BROJKE

Počela sedma UNICEF-ova utrka Mliječna staza!

objavljeno prije 9 mjeseci i 21 dan

Započela je sedma UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza, koja se drugu godinu zaredom održava za podršku mentalnom zdravlju djece i mladih u školama. Kako bi nastavio… više »

EH, DA...

Klimatski slom je počeo

objavljeno prije 9 mjeseci i 25 dana

"Globalni temperaturni rekordi nastavljaju se rušiti 2023., a najtopliji kolovoz slijedi nakon najtoplijeg srpnja i lipnja", rekla je Samantha Burgess, zamjenica direktora Službe… više »

COOL

Nova školska godina, nova zaliha voća i povrća

objavljeno prije 9 mjeseci i 27 dana

Započela je nova školska godina, a time i donacijski program Kauflanda poznatiji kao „Kaufland škola voća i povrća". Naime, još u travnju krenulo je 7. zaredom… više »

EH, DA...

Europski gradovi s najvećim zagađenjem zraka

objavljeno prije 9 mjeseci i 28 dana

Praktično svi u Europi žive u zagađenim gradovima, gdje je prosječna godišnja razina zagađenja sitnim česticama veća od ograničenja odnosno razine koju preporučuje Svjetska zdravstvena… više »

COOL

Valamar se pridružio UN Global Compactu

objavljeno prije 9 mjeseci i 29 dana

U Isabella Valamar Collection Resortu na otoku Sveti Nikola kraj Poreča, gdje Valamar koristi isključivo obnovljive izvore energije, održana je sjednica Upravnog vijeća Hrvatskog poslovnog… više »

ČESTITAMO

22. rođendan Prijatelja životinja

objavljeno prije 10 mjeseci

Nakon organizacije uspješnog, 15. po redu ZeGeVege festivala, koji je prije nekoliko dana dobio zasluženo priznanje okupivši na istome mjestu golem broj građana, zagrebačkog… više »

SRAMOTA

Pisali Plenkoviću zbog silovatelja pasa

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

Udruga Prijatelji životinja uputila je dopis predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću tražeći da sazove hitan sastanak predstavnika svih relevantnih institucija u nalaženju rješenja za… više »

KONFERENCIJE

CWW 2023 u Šibeniku

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

Šibenik će od 18. do 22. rujna 2023. godine biti domaćin jedne od najvećih i najvažnijih konferencija na svijetu u području utjecaja izgradnje vjetroelektrana na okoliš i… više »

AKTIVIZAM

Opet Greenpeaceov prosvjed ispred sjedišta INA-e

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

"Po svemu sudeći, u slučaju potonule plinske platforme Ivana D čini se da INA igra na kartu prolaska vremena i zaborava. INA je u lipnju ove godine objavila da je bušotina trajno… više »

EH, DA...

Zašto je ovo ljeto toliko toplo?

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

Prosječna globalna temperatura 6. je srpnja dosegla novi vrhunac od 17,23 stupnja Celzijusa. Ako vam taj broj možda ne zvuči dramatično, zapamtite da u njega ne ulazi samo temperatura na… više »

EHHH...

Moramo zaustaviti klimatske promjene

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Toplinski valovi, šumski požari, poplave čiji smo svjedoci samo su vrh ledenog brijega u usporedbi s onim što tek slijedi, dodaju klimatolozi. Upozoravaju da ćemo bez ozbiljnog… više »

ZANIMLJIVO

Mikroorganizmi u borbi protiv klimatskih izazova u poljoprivredi

objavljeno prije 10 mjeseci i 5 dana

Rezultati istraživanje u sklopu projekta PERSPIRE koje je predstavio projektni tim na Institutu Ruđer Bošković, pokazali su da dugotrajne poplave mijenjaju strukturu i aktivnosti… više »

PROBLEMI

Polarni medvjedi na rubu gladi

objavljeno prije 10 mjeseci i 5 dana

Povezanost između topljenja arktičkog leda i opadanja populacije polarnih medvjeda poznata je desetljećima, ali studija objavljena u četvrtak u časopisu Science prva je koja izravno… više »

skrolaj na vrh