Biznis

Oporavak američkih indeksa

objavljeno prije 12 godina

Na svjetskim burzama vodeći su indeksi prošloga tjedna porasli, budući da rezultati poslovanja u prvom tromjesečju pokazuju da su kompanije zasad izbjegle najgori scenarij prema kojem… više »

LAŽNE OPTUŽBE

Protutužba ‘pirata’

objavljeno prije 12 godina

BusinessWeek se osvrnuo na subotnji Svjetski dan zaštite intelektualnog vlasništva intrigantnom pričom o Amerikanki Tanyji Andersen, koja je odlučila tužiti Američko udruženje… više »

Brodogradnju čekaju korjenite promjene

objavljeno prije 12 godina

Privredni vjesnik je novi broj posvetio problematici hrvatskih brodogradilišta, koja su se našla u fokusu javnosti zbog rasprava o usuglašavanju s propisima EU i… više »

Ryanair tužio Alitaliju EU

objavljeno prije 12 godina

Tek što se proširila vijest o ‘dilemama’ koje je zbog državne pomoći Alitaliji službeno izrazila Europska komisija, oglasio se irski Ryanair, koji je objavio kako je… više »

Radnici VW-a protiv najava iz Porschea

objavljeno prije 12 godina

Pred zgradom u kojoj je održan godišnji sastanak Volkswagenovih dioničara, prosvjednici su jučer nosili transparente s likom predsjednika uprave Porschea, Wendelina Wiedekinga, zbog… više »

Opatijski WinDays ‘08 okupio 2000 sudionika

objavljeno prije 12 godina

Konferencija WinDays 2008. koja se od 22. do 25. travnja održava u Opatiji, okupila je više od 2000 sudionika, uključujući i dvjestotinjak domaćih i stranih predavača. Dobre… više »

Istječe ultimatum nametnut Yahoou

objavljeno prije 12 godina

Microsoftov direktor Steve Ballmer na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Milanu izjavio je kako nema namjeru podizati ponudu za preuzimanje Yahooa, pripremajući teren za borbu koja… više »

Alitaliji odobren hitan zajam

objavljeno prije 12 godina

Talijanska vlada na odlasku odlučila je odobriti hitni zajam u iznosu 300 milijuna eura zrakoplovnoj kompaniji Alitaliji nakon što je Air France-KLM povukao svoju ponudu za preuzimanje… više »

Srđan Mladinić: Vrijednost SMS-a - neprocjenjiva

objavljeno prije 12 godina

Vlasnik i direktor hrvatske prehrambene tvrtke SMS iz Splita, Srđan Mladinić, krenuo je u vlastiti biznis 1985. godine osnivanjem prijevozničkog obrta. Pod motom ‘Ne želim da me drugi… više »

Koliko smo uspješni u turističkoj promidžbi?

objavljeno prije 12 godina

Reportaža sa Svjetske turističke burze ITB 2008. u Berlinu otkriva veliko zaostajanje Hrvatske za globalnom konkurencijom. Iako nam je turizam jedna od najvažnijih gospodarskih grana,… više »

Investicije po ulasku u NATO

objavljeno prije 12 godina

Kako svaka zemlja članica u zajedničku blagajnu NATO-a uplaćuje 0,5 posto svog vojnog proračuna, procjenjuje se da bi Hrvatska samo za prvu godinu trebala uplatiti oko 20 milijuna kuna. Kod… više »

Dolazak posljednje naftne krize

objavljeno prije 12 godina

Svakodnevni novi rekordi cijena sirove nafte upućuju na skoro ponestajanje zaliha. Teško je pretpostaviti kolike su preostale zalihe OPEC-a, jer se drže tajnima, a Rusija kao najveći… više »

Business je pokrenut!

objavljeno prije 12 godina

Uz ostala posebna izdanja Metro Expressa, krajem prošlog mjeseca pokrenuli smo i Metro Business. Za razliku od ostalih izdanja, naš poslovni ‘specijalac’ nije… više »

Tedeschi: Nije nam potrebna privatizacija

objavljeno prije 12 godina

Uočekivanju novog Zakona o ljekarništvu razgovarali smo s tvorcem najvećeg privatnog ljekarničkog lanca u Hrvatskoj, predsjednikom Uprave Atlantic grupe. Emil Tedeschi je u razgovoru… više »

Merckova istraživanja

objavljeno prije 12 godina

Njemačka farmaceutska kompanija Merck KgaA planira u ovoj godini potrošiti oko milijardu eura, odnosno 22 posto prihoda od prodaje, na istraživanje kako bi prevladala slabu poziciju u… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh