« Biznis
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
TTIP

SAD sprema ozbiljnu cenzuru interneta

Tzv. "kolijevka demokracije" sprema ugovor po kojem će njihove tajne službe moći kopati po našoj privatnosti kako im se prohtije, a naši vladajući guraju glavu u pijesak

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

TTIP

,

ugovor o transpacifičkom partnerstvu

Ugovor o transpacifičkom partnerstvu, već prilično ozloglašeni TTIP trebao bi biti najobuhvatniji ugovor o slobodnoj trgovini u povijesti.

No, već iz prijašnjih nacrta koji su dospjeli u javnost, zna se kako će zemlje koje budu potpisnice ugovora biti podložne mnogo strožim propisima i zakonima o zaštiti intelektualnoga vlasništva, u odnosu na zakonsku regulativu koja postoji u okviru nacionalnih zakona.

Nova pravila koja bi TTIP nametnuo zemljama potpisnicama odnosila bi se na kriminalizaciju velikog broja online aktivnosti te bi zadirala duboko u privatnost građana, smanjujući pritom mogućnosti interpersonalne komunikacije i interakcije na internetu.

Hrvatska, naravno, stoji po strani i ne izjašnjava se po tom pitanju, pa ćemo se opet čuditi kakvu su nam glupost neki vladajući potpisali i obavezali nas na još jedan oblik ropstva.

18.10.2014. 11:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh