« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
WTF?!

Utjecaj tipa ličnosti na vitku liniju

Kao da nije dovoljno sve ostalo što vas muči i sprječava da izgubite suvišne kilograme, sad treba brinuti i o tipu ličnosti?

Dodatne komplikacija za one koji žele smršaviti
Dodatne komplikacija za one koji žele smršaviti (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

pretilost

,

debljina

,

mršavljenje

,

anksioznost

,

gubljenje kilograma

,

tip ličnosti

,

strpljenje

Ako ste mislili da ste pronašli idealnu dijetu za vas i vježbanje koje vam odgovara, a kilogrami ne idu dolje, prvo ćete optužiti sami sebe za pogrešan odabir i lijenost, no prava istina leži u vašem karakteru, tvrde američki znanstvenici, uvodeći još jednu konstantu u formulu za izračun idealnog stila života. 

Naime, nakon što su anketirali više od devet tisuća ljudi i testiranjima došli do životnih navika, zdravstvenog stanja i obiteljske anamneze, određene su i karakteristike ličnosti svakog ispitanika. 

Rezultati koji su na kraju predstavljeni javnosti prilično su zanimljivi, jer osobe koje su sklone negativnim emocijama tipa usamljenosti, anksioznosti ili tuge i kojima nedostaje organizacije i samodiscipline imaju povećani rizik za nakupljanje kilograma. 

Znanstvenici naglašavaju da ne mora nužno svaka osoba tih karakteristika imati problema s kilogramima, no takvim će osobama trebati više strpljenja i vremena da se nauče živjeti zdravo. 

29.10.2013. 16:19:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh