« Kazalište
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
ZeKaeM

UTF-8 - Big Brother predstavljen plesom

Pozivamo Vas na uživanje u vrhunskom plesu

Više o

big brother

,

ZeKaeM

,

Zagrebačko kazalište mladih

Predstava UTF-8 u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla, koreografa Sahara Azimija biti će izvedena 15. i 16. studenog u ZeKaeMu s početkom u 20h.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni ZeKaeMa po cijeni od 30kn prije ili 50kn na dan predstave. Osvojite ulaznice na Metro portalu!

Predstava nam donosi viđenje kompjutorskog unikoda u plesnom pokretu, plesnim oblicima i stilovima. Koreograf Sahar Azimi osim velikog fizičkog izazova, pred plesače postavlja i izazov pitanja i zadataka. Pokušava zaobići ustaljene „kodove" kako bi pobijedili stalno kopiranje „koda/pokreta" kojem smo već dali svoje tumačenje. Upozorava nas na posljedice reduciranja, pojednostavljenja i ukalupljenosti, te gubljenja identiteta i posebnosti kao jedinke, želeći sačuvati „kod" uma i tijela. UTF-8 nijemo će progovoriti o sve većem problemu današnjice - opstanku individualizma usred općeg unificiranja.

Sahar Azimi, plesač, pjevač, koreograf - jedan od najcjenjenijih koreografa u Izraelu, započeo je svoju plesačku karijeru kao Bat Shevin plesač, te je od tada bio član nekih od najznačajnijih plesnih kompanija; Inbal Dance Theater, Koldemmama Dance Co, Bat sheva ensemble, Barak Marshals Dance Co. te Clipa theater. Azimi je također radio u poznatom Noa Dar Dance Theater. Kao profesionalni koreograf, potpisao je zavidan broj plesnih produkcija u različitim zemljama i na raznim festivalima, osvojivši čitav niz strukovnih nagrada i stipendija. Kao koreografa ga odlikuje fizička žestina i pobuna protiv pojednostavljenja te, kako sam Azimi ističe, izazov samoga sebe na krajnji autorski rizik.

Također, ovaj veliki umjetnik ima poseban odnos s muzičko-glazbenim djelom koreografije kojeg dodaje na samom kraju, tj. glazbu dodaje pokretu i prostoru, a ne pokret i prostor glazbi. Često suprotstavlja divlji i agresivni pokret veoma blagoj i ritmičkoj glazbi. Azimi je radio u nekim od svjetski poznatih plesnih institucija - kao umjetnički direktor ansambla Akademije za glazbu i ples u Jeruzalemu te kao voditelj plesnog odsjeka u organizaciji "Matan", držao je radionice suvremenog plesa na spomenutoj jeruzalemskoj akademiji,  podučavao plesnim tehnikama i kompoziciji u ljetnoj školi za profesionalne plesače Tseh u Moskvi, svojem znanju podučavao na školama i platformama u Beogradu, Parizu, Lausanne, Firenci. Sahar je radio i na predstavi Kfar of Arim kao njegovatelj za autistične od 1999. to 2001. godine.

Predstavu izvode plesači: Ognjen Vučinić, Sara Barbieri, Darija Doždor, Petra Hrašćanec Herceg (SSP), Maša Kolar, Aleksandra Mišić / Petra Chelfi, Benjamin Bac (Fr.)

Asistent koreografa je Elad Schechter,  kostimografkinja je Emina Tataragić, za dizajn svjetla je zaslužan Aleksandar Čavlek, a glazbu podpisuje Didi Erez.
Umjetničko vodstvo i produkcija: Snježana Abramović Milković.

Predstava UTF-8, kako sam koreograf ističe, je Big Brother predstavljen plesom!
Zašto i kako, provjerite sami!

07.11.2009. 15:02:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh