« Kazalište
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
MJUZIKL

'Jalta, Jalta' od 7. prosinca u Areni Zagreb

Kazalište Komedija pod redateljskom palicom Vlatka Štefančića i dirigentskom Veseljka Barešića oživljava najizvođeniji hrvatski mjuzikl

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HNK Rijeka/Cropix)
Više o

Arena Zagreb

,

Milan Grgić

,

zagreb-info

,

kazalište Komedija

,

Jalta Jalta

,

Vlado Štefančić

,

Alfi Kabiljo

,

Veseljko Barešić

Najizvođeniji hrvatski mjuzikl "Jalta, Jalta", autora Alfija Kabilja i Milana Grgića, u obnovljenoj postavi kazališta 'Komedija', premijerno će biti izveden 7. prosinca u zagrebačkoj Areni, najavili su danas na konferenciji za novinare redatelj predstave Vlado Štefančić i ravnatelj kazališta Komedija Niko Pavlović.

Trideset i osam godina nakon praizvedbe, u novoj postavi "Jalte" sudjelovat će nova generacija glumaca kazališta 'Komedija', ali i neki iz starije, originalne postave. Tako je redateljsku palicu ponovno preuzeo doajen hrvatskoga kazališta Vlatko Štefančić, a dirigentsku Veseljko Barešić. Nakon izvedbe u zagrebačkoj Areni priprema se turneja u sličnim prostorima i po ostalim hrvatskim gradovima.

Junake nove zagrebačke "Jalte" utjelovit će glumci i pjevači kazališta 'Komedija' - Đani Stipaničev, Mila Elegović, Dražen Čuček, Renata Sabljak, Sandra Bagarić i drugi, koji će nastaviti tamo gdje je prije 15 godina stala originalna postava koja je ovu predstavu u istom sastavu izvodila pune 23 godine.

"Jalta, Jalta" najizvođeniji je hrvatski mjuzikl, koji je izveden čak 534 puta", istaknuo je ravnatelj 'Komedije' Pavlović.

Nakon praizvedbe 28. prosinca 1971. autorski dvojac Kabiljo-Grgić doživio je ovacije koje nisu utihnule svih 25 godina izvođenja na pozornicama diljem Hrvatske, ali i na gostovanjima u Sloveniji i Italiji. U toj prvoj, originalnoj postavi predstava je posljednji put odigrana 1994.

Za zagrebačku Arenu, redatelj Štefančić rekao je da po svojoj arhitektonskoj eleganciji podsjeća na amfiteatar, te da će biti odličan ambijent za obnovljenu postavu. Scena neće biti u kutu, nego nasred dvorane tako da će se igrati na sve četiri strane.

"Ovom scenom napokon smo uspjeli srušiti 'četvrti zid', kako bi se predstava igrala za sve", otkrio je redatelj.

Ulaznice za Arenu neće biti skuplje od onih za predstave u Komediji, najavio je član zagrebačkog Gradskog poglavarstva Duško Ljuština.

Na konferenciji je bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je izrazio zadovoljstvo što će ovaj veliki kazališni događaj imati i humanitarni karakter jer će dio prihoda biti namijenjen opremanju novog Centra za prevenciju moždanog udara koji će u Zagrebu biti otvoren 18. studenoga. (hina/metro-portal)

05.11.2009. 14:38:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh