« Kazalište
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
TREŠNJA

Uspješna premijera predstave Pipi Duga Čarapa

Neustrašiva Pipi konačno je došla i u Zagreb rušiti pravila i zabrane

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (GK Trešnja)
Više o

GK Trešnja

,

Pipi Duga Čarapa

,

Tena Jaić Gajski

,

Sanja Hrenar

,

Krunoslav Klabučar

,

Renata Carola Gatica

Dugo očekivana predstava Pipi Duga Čarapa nastala prema istoimenoj knjizi slavne švedske spisateljice Astrid Lindgren, premijerno je odigrana u kazalištu Trešnja, u nedjelju, 29. studenoga 2009. Brojna publika, veliki i mali prijatelji Trešnje i Pipiljupci napeto su pratili nezaboravne i neobične avanture ove hrabre, slobodne, šašavo odjevene pjegave djevojčice s riđim pletenicama koje su brojnim Zagrepčanima približili mlada argentinska redateljica Renata Carola Gatica i razigrani i raspjevani Trešnjin ansambl.

U glavnim ulogama nastupaju: Tena Jeić Gajski (Pipi), Sanja Hrenar (Anika) Krunoslav Klabučar (Tomi), te Đuro Rogina, Božidar Koščak, Ivana Bakarić, Aleksandra Naumov, Jerko Marčić, Hrvoje Barišić, Aleksandra Naumov i drugi. Scenografkinja je Tanja Lacko, kostimograf Matias Zanotti, a originalnu glazbu skladao je Matija Antolić. Predstava je namijenjena  djeci u dobi od 5 - 13 godina, a za sve informacije o predstavi i terminima posjetite www.kazaliste-tresnja.hr

Zagrebačko dječje kazalište Trešnja nakon brojnih hitova za djecu poput Miffy, Olivera Twista, Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića, mjuzikla Ljepotica i zvijer, Čokolade, i dr., na veselje mnogih pripremilo je još jednu novu uspješnu predstavu o neobičnoj djevojčici Pipi Duga Čarapa.

Pipi, hrabra, šašava i smiješna djevojčica djecu je oduševila svojom tvrdoglavom maštom, hrabrošću i neposrednošću. Odrasle je vratila u bezbrižno djetinjstvo, u svijet mašte i igre, gdje se brišu granice između sna i jave.

Redateljica, Renata Carola Gatica opisuje predstavu riječima:Jeste li znali da je Argentina tako daleko da tamo čak i voda  iz umivaonika istječe u suprotnom smjeru? A jeste li znali da učiteljice u argentinskim školama odmataju učenicima bombone iz papira? Pipi, kao junakinju prošle generacije, slijedili su i voljeli oni, spremni izići iz okvira društvenih normi. Upoznavali su ju iz knjiga švedske spisateljice Astrid Lindgren. U vrijeme kada je njezina kći bila bolesna, stvorila je lik Pipi. Zato Pipi nije uobičajena junakinja - ona ne pokušava poučiti, već razvedriti i ohrabriti."

Redateljica je stvarala zagrebačku Pipi vođena tom idejom i riječima švedske autorice „I ja sam kao djevojčica željela biti glavna, samostalna i jaka, jača od odraslih". I naša Pipi je politički nekorektan lik i obraća se generaciji koja je spremna proviriti izvan društvenih normi, upoznati Pipi, prihvatiti ju i slijediti. A to možda znači i navesti pripadnike You tube generacije da ponovno upoznaju onu pravu Pipi iz knjiga.

01.12.2009. 07:27:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh