« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
NOVI GIGANT

Ujedinili se PSA i FCA

Dvije moćne grupacije, ona Peugeotova i Fiatova, nakon dugih pregovora postali su jedna firma... i što će se sada dogoditi?

A što sad?
A što sad? (Automania)
Više o

Fiat

,

PSA

,

FCA

Od prvih najava do same realizacije u ovom slučaju je prošlo jako jako malo, tako da se o tom problemu nije ni stiglo naširoko i nadugačko raspravljati, kako u struci, tako i u javnosti. Ovako ili onako, ekspresno su se sastali vodeći ljudi PSA i FCA i dogovorili suradnju i ujedinjenje.

PSA i FCA su se ujedinile (po principu 50-50), tako da će marke automobila koje znamo kao Citroën, Peugeot, DS, Opel (PSA), te Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Dodge i Jeep (FCA) postati jedno. Tako su francuski i talijansko-američki koncern združeni postali jedna od najvećih automobilskih tvrtki na svijetu.

Točnije to je četvrti najjači proizvođač automobila na svijetu (prva tri su Toyota, Volkswagen i Alijansa Renault-Nissan-Mitsubishi). Do ujedinjenja FCA je bio osmi, a PSA deveti proizvođač automobila u svijetu.

Navodno je ovaj novoformirani koncern vrijedan oko 40 milijardi eura. Prodavat će zajedno 8,7 milijuna vozila godišnje. Zanimljivo je kako su obje grupacije vijest o udruživanju demantirale do same odluke i skrivale od medija i javnosti.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

01.11.2019. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh