« Kazalište
objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan
TEATAR &TD

"Ubu Ovo Ono" u režiji Dražena Krešića premijerno u Teatru &TD

Putujuća kazališna trupa OvoOno zavidnih glumačkih i glazbenih vještina pokušat će odigrati apsurdni dramski tekst autora Alfreda Jarryja

Ubu Ovo Ono
Ubu Ovo Ono (Arhiva)
Više o

predstave

,

Teatar &TD

,

"Ubu Ovo Ono"

premijera predstave Ubu Ovo Ono redatelja Dražena Krešića održat će se 28. siječnja u Polukružnoj dvorani &TD-a s početkom u 20 sati. Ulaz isključivo s pozivnicom. Reprizna izvedba na rasporedu je 29. siječnja. Igraju: Domagoj IvankovićIgor JurinićMaruška ArasLuka KnezTea Harčević i Goran Vučko / Ivan Simon.

Putujuća kazališna trupa OvoOno zavidnih glumačkih i glazbenih vještina pokušat će odigrati apsurdni dramski tekst autora Alfreda Jarryja. Zbog prepirki i nadmetanja unutar trupe, ovaj put možda nećete saznati kako se iz okova Tate Ubuja oslobodio Satnik Sprdnjak, ali zato možete svjedočiti njihovom veličanstvenom neuspjehu.

Putujuća trupa OvoOno skupina je profesionalaca koja hoda po sajmovima i igra predstave za groš, kunu, euro, sir, naramak drva ili što se već nađe. Šarolika lepeza karaktera predvođena je umjetničkim direktorom Sforzzandom, a u stopu ga prate prvakinja i diva Maruša, pakleni tandem Sven i Enzo (dežurni ljubavnici, vojnici i slično), siromašna vježbenica Marija (koja po potrebi može biti i scenografija) te najnovija akvizicija trupe, Gordan. U Gordana se polažu velike nade, a zavidnog talenta i ambicije je itekako svjestan. I ne boji ih se pokazati.

Ove sezone trupa se pozabavila kanonskim proto-avangardnim tekstom Kralj Ubu. Pseudo povijesna parodija ismijava društvo, njegovo uređenje i autoritete. Pogotovo autoritete. Pogotovo autoritete s velikom ambicijom. I ne boje se to pokazati. U sumanutom nastojanju da odigra ovu komediju, trupa OvoOno upada u kovitlac neplaniranih situacija koji ih torpedira u svim smjerovima odjednom. Što je ta trupa uopće i zna li išta o kazalištu ili nas samo pravi budalama? Ili baš želi da to mislimo? Što su sve spremni napraviti za malo aplauza vidi se u frankenštajnu od komada Ubu Ovo Ono!

26.01.2024. 12:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh