« Kazalište
objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana
PREDSTAVE

Intrigantni "Gran Bolero" ponovno u ZKM-u

Nove izvedbe Gran Bolera ponovno na repertoaru ZKM-a, ne propustite i ne zaboravite kupiti karte!

Gran Bolero
Gran Bolero (Arhiva)
Više o

ZeKaeM

,

Gran Bolero

GRAN BOLERO, u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla i slovenske plesne skupine En-Knap, i u novoj godini igra u Zagrebačkom kazalištu mladih. Prvi datumi ove intrigantne predstave koja iznova privlači ljubitelje suvremenog plesa slijede već 2. i 3. veljače u 20 sati!

Nadahnut Ravelovom kompozicijom Bolero, koreograf Jesús Rubio Gamo kroz ponavljanje pokreta i istraživanje sitnih varijacija i detalja stvorio je nove ritmičke obrasce koji propituju odnose. Nakon što je 2019. godine zapeo u i u životu i kreativno, spasila ga je upravo ova skladba, temeljena na ponavljanju i petlji. Ne čudi što je ponavljanje kao petlja ili eskalacija, s glazbom u koreografiji, u pokretu i konačno glasu našla svoje utjelovljenje upravo u cikličkom, spiralnom prikazu, isprva u plesnom duetu Bolero (2015.), a zatim i u duetu plesnih skupina Gran Bolero (2018.). Gran Bolero je orkestriranje, instrumentaliziranje skupina, odnosa, odnosa između skupina i unutar skupina, kroz ponavljanje u petlji ili eskalaciji, kako bi iz toga iznikla zajednica - tkivo koje ju veže, ograničava, njegov višak - kako bi nastala upravo napetost onoga poticaja, upornosti, onog iscrpljujućeg što se nikad ne iscrpi.

Gran Bolero izvode Zagrebački plesni ansambl (Luna Lilek, Nika Lilek, Silvija Musić, Endi Schrötter, Linda Tarnovski, Karlo Topolovec) i En-Knap Group (Nuria Capella Florensa, Mattia Cason, Tina Habun, Davide Lafabiana, Tamás Tuza, Carolina Alessandra Valentini).

Jesús Rubio Gamo (1982.) samostalni je plesni umjetnik i koreograf sa sjedištem u Madridu. Nakon studija baleta, suvremenog plesa, drame i književnosti, Jesús je dobio stipendiju MAE-AECI za studij plesa u inozemstvu. Otišao je u London, gdje je s odličnim uspjehom magistrirao iz koreografije na Londonskoj školi suvremenog plesa (London Contemporary Dance School). Svoj rad predstavio je na festivalima poput Chantiers d'Europe (Théâtre de la Ville-Paris), Dancenet Sweden, The Greenwich and Docklands International Festival (London), FAEL (Lima), Les Plateaux (La Briquetterie-Paris), Birmingham International Dance Festival, ARC for Dance (Atena), International Theatre Amsterdam i Hay Festival. Dvije godine zaredom (2017. i 2018.) platforma Aerowaves uvrstila je Jesúsa kao jednog od 20 najrelevantnijih mladih koreografa u Europi. 2020. dobio je nagradu OJO CRÍTICO Španjolskog nacionalnog radija za plesnu izvedbu.

Napomena: Predstava sadrži prizore golotinje te je zabranjeno snimanje i fotografiranje.

Detaljne informacije pronađite na službenoj web stranici ansambla.

Ulaznice se mogu kupiti online ili na blagajni ZKM-u po cijeni:

- 12,00 EUR (redovne ulaznice)

- 9,00 EUR (umirovljenici, učenici, studenti, osobe s invaliditetom).

Petak, 2.2.: https://shorturl.at/blyKY

Subota, 3.2.: https://t.ly/Fc3wd

30.01.2024. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh