« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina
MRŠAVLJENJE BEZ DIJETE

Ubrzajte metabolizam i smršavite bez muke

Male promjene u dnevnoj rutini mogu pretvoriti vaše tijelo u savršen stroj za prženje kalorija i masnih naslaga

Fotografija vijesti
Više o

dijeta

,

zdrava prehrana

,

vježbanje

,

mršavljenje

,

višak kilograma

,

spori metabolizam

,

vitka linija

Za postizanje ili održavanje željene linije vrlo je važna efikasnost vašeg tijela prilikom razgradnje organskih tvari, a dobra je vijest da se i najtromiji metabolizam može vrlo lako ubrzati. Male promjene u životu mogu vam pomoći da lakše potrošite kalorije, ojačate mišiće te ubrzate razgradnju masnoća u tijelu., a one su:

Doručkujte - Osim što vas jutarnji obrok sprječava da pretjerate s ručkom, on ubrzava sagorijevanje masnih naslaga za 10 posto. Doručak ne treba biti raskošna gurmanska gozba, za pozitivne rezultate dovoljno je da pojedete tost od integralnog kruha i popijete čašu jogurta.

Pijte vodu - Studija sveučilišta Utah pokazala je da blaga dehidracija može usporiti metabolizam za 2 do 3 posto, stoga je vrlo važno da tokom dana unesete dovoljnu količinu vode.

Ustanite se - Iskoristite svaku priliku da protegnete noge, bilo da ste u uredu ili doma, jer stručnjaci tvrde kako stajanje troši i do 25 posto više kalorija nego sjedenje.

Vježbajte - Mišići su vrlo važan faktor u određivanju brzine metabolizma, no mnogi ljudi jednostavno nemaju vremena za redovitu fizičku aktivnost, ali to ne znači da su osuđeni na propast. Zašto ne bi vrijeme koje provodite u redu na blagajni iskoristili za jačanje ruku podižući košaru s namirnicama?  Prilike za vježbanje su svuda oko nas, samo treba malo domišljatosti i puno samopouzdanja kako bi se podnijeli osuđujući pogledi okoline.

Birajte pametno - Meso ili salata? Bijeli ili integralni kruh? Brojna znanstvena istraživanja pokazala su kako tijelu treba 30 posto više kalorija da razgradi namirnice bogate cjelovitim vlaknima nego ostalu hranu.

Jedite brokulu - Iako mnogi izbjegavaju povrće, ono je ekstremno zdravo. Oko 100 grama brokule sadržava 84 posto preporučene dnevne doze vitamina C, što je vrlo važno za izbjegavanje pomanjkanja vitamina u organizmu koja dokazano usporava metabolizam za čak 25 posto.    

Pijte kavu - Nedavno istraživanje otkrilo je da dvije šačice kave na dan mogu ubrzati metabolizam za 16 posto.

Led je vaš prijatelj - Grupa američkih znanstvenika otkrila je da se nakon konzumiranja hladne vode metabolizam ubrzava za nevjerojatnih 30 posto, no nažalost taj efekt traje samo deset minuta.

21.05.2012. 20:00:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh