« Muškarci
objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci
SAVJETI

Tri najčešće tegobe muškaraca

Objavljeno je izvješće o zdravlju muškaraca analizirajući bolesti koje su najrasprostranjenije u svjetskoj muškoj populaciji

Svašta ih muči...
Svašta ih muči... (Arhiva)
Više o

muškarci

,

tegobe

Stručnjaci u Velikoj Britaniji objavili su izvješće o zdravlju muškaraca analizirajući bolesti koje su najrasprostranjenije u svjetskoj muškoj populaciji.

Oralne tegobe - na prvom mjestu su oralni poremećaji. Oni imaju postotak prevalencije od 46.57% i nalaze se među 44.236 na 100.000 muškaraca. Prethodna istraživanja pokazala su vezu između pojedinih stanja oralnog zdravlja i smrtnosti. "Značajan broj slučajeva gubitak zuba, karijes korijena i parodontna bolest bili su povezani s povećanim rizikom od umiranja", napominje se u studiji objavljenoj u National Library of Medicine. Pranje zuba dva puta dnevno, čišćenje koncem i redovito posjećivanje stomatologa učinit će veliku razliku.

Glavobolje - druga najčešća zdravstvena tegoba koja pogađa muškarace na globalnoj razini je glavobolja. Čak 44,236 od 100,000 muškaraca pate od glavobolje. Iako nisu nužno opasne po život, glavobolje mogu biti iscrpljujuće i negativno utjecati na svakodnevni život osobe.

"Poremećaji glavobolje među najčešćim su poremećajima živčanog sustava", kaže Svjetska zdravstvena organizacija.

Tuberkuloza - treća najčešća bolest ili bolest među muškarcima u svijetu je tuberkuloza. "Ta bakterijska infekcija širi se udisanjem sitnih kapljica kašlja ili kihanja zaražene osobe. To je ozbiljno stanje, ali se može izliječiti pravilnim liječenjem koje uglavnom zahvaća pluća", objašnjava NHS.

17.10.2022. 20:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh