« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
UČINKOVITO RJEŠENJE

Toyota pokrenula preventivni servis papučice gasa

Vlasnici 7.325 vozila u Hrvatskoj pismenim će putem biti pozvani da dođu do najbližeg ovlaštenog Toyota servisa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Toyota

,

papučica gasa

,

preventivni servis

,

Toyota Croatia

Toyota je u Hrvatskoj pokrenula preventivnu servisnu akciju papučice gasa, priopćeno je večeras iz tvrtke Toyota Croatia.

Toyota je za svojih osam modela vozila pokrenula preventivnu servisnu akciju papučice gasa, za koju je moguće da, u iznimno rijetkim slučajevima, njezina funkcija bude ugrožena, priopćili su iz te tvrtke napominjući da u Hrvatskoj do sada nije poznat niti jedan takav slučaj.

Detaljnom analizom došli su do točne brojke vozila u Hrvatskoj koja su uključena u ovu preventivnu servisnu akciju.

Riječ je o 7.325 vozila, čiji će vlasnici biti obaviješteni pismenim putem da dođu do najbližeg ovlaštenog Toyota servisa kako bi se o trošku Toyote dodatno ojačao mehanizam papučice gasa.

Prve količine potrebnih dijelova očekuju u ovlaštenim servisima u Hrvatskoj od 15. veljače 2010. s obzirom da je Toyota potvrdila konačno rješenje za sve modele koji su uključeni u preventivnu servisnu akciju u Europi.

Pojašnjavaju da će na postojeći sklop mehanizma papučice gasa biti postavljena strojno rezana čelična pločica kao ojačanje koje će smanjiti naprezanje površina dijelova u dodiru. Postavljanjem ojačanja bit će smanjeno trenje čime će se izbjeći mogućnost otežanog hoda papučice gasa.

Osim toga, dodaju, Toyota je već primijenila učinkovito rješenje u proizvodnji svih novih vozila namijenjenih europskom tržištu. (hina/metro-portal)

08.02.2010. 21:00:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh