« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
BRAVO

Tesla S za Guinessov rekord od L. A. do New Yorka

Elektromobil Tesla S je koristeći brze stanice za punjenje baterija prešao put od Los Angelesa do New Yorka za tri dana i time postavio novi Guinnessov svjetski rekord

Tri dana od obale do obale
Tri dana od obale do obale (Automania)
Više o

Guinessov rekord

,

Tesla S

Američki proizvođač električnih automobila Tesla organizirao je akciju u kojoj je sa dva elektromobila Tesla S EV prošao s jedne do druge strane obale SAD-a, točnije od grada Los Angelesa do grada New Yorka za samo tri dana.

Cilj ove akcije je promocija novih brzih stanica za punjenje baterija u njihovom automobilu. Trenutačno je Tesla izgradio mrežu od 70 brzih stanica za punjenje baterija (Supercharger network) diljem teritorija SAD-a, a koje vlasnici automobila Tesla S EV mogu koristiti za punjenje baterija potpuno besplatno.

Tesla je ovom akcijom postavio Guinnessov svjetski rekord u novoj kategoriji 'lowest charge time for an electric vehicle traveling across the United States' (najkraće vrijeme punjenja električnog vozila koje putuje preko SAD-a).

Ovaj Teslin cross-country drive ipak nije prošao u potpunosti bez problema. Trenutačno nisu poznati svi detalji puta, jer stručnjaci Guinnessove knjige svjetskih rekorda provjeravaju podatke kako bi priznali rekord. Ono što se zna da su dva automobila prešla u tri dana 3.454,5 milja i pri tome potrošili 1.197,8 kWh električne energije.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

04.02.2014. 17:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh