« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci
OBEĆANJE

Tesla Model 3 za 35 tisuća dolara

Najava je stigla gotovo tri godine nakon što je izvršni direktor Elon Musk obećao prodaju najjeftinijeg modela Tesle po toj cijeni

Napokon po obećanoj cijeni...
Napokon po obećanoj cijeni... (Tesla Motors)
Više o

cijena

,

Tesla Model 3

Tesla Inc najavila je u četvrtak prodaju svojeg Modela 3 po cijeni od 35.000 dolara s vremenom isporuke od dva do četiri tjedna, te zatvaranje mnogih maloprodajnih objekata širom svijeta.

Najava je stigla gotovo tri godine nakon što je izvršni direktor Elon Musk obećao prodaju najjeftinijeg modela Tesle po toj cijeni, kako bi postao dostupan i na masovnom tržištu. U cijelom svijetu prodavat će se samo online, dok će mnoge trgovine biti zatvorene.

"Preusmjeravanje cijele prodaje na internet u kombinaciji s rezanjem drugih troškova omogućit će nam smanjenje cijene vozila za oko šest posto u prosjeku, tako da ćemo postići cijenu od 35.000 dolara za Model 3 ranije nego što smo očekivali", objavila je tvrtka na svojoj web stranici.

Ovo je treći puta ove godine da Tesla snizuje cijenu Modela 3, koji je još nedavno stajao 42.900 dolara.

Nova inačica automobila postiže najveću brzinu od 130 milja na sat (209 kilometara na sat) i ubrzava od nule do 60 milja na sat za 5.6 sekundi. Za 2000 dolara više Tesla nudi verziju s 240 milja (386 kilometara) dometa i maksimalnom brzinom od 140 milja na sat.

Model 3 od 35.000 dolara glavna je uzdanica Tesle u razdoblju velikih izazova za tvrtku iz Silicijske doline i mogao bi odagnati zabrinutost nekih analitičara da bi potražnja za Teslinim vozilima u 2019. mogla pasti.

Tvrtka također razvija novi SUV model Y za proizvodnju od 2020. godine, te počinje graditi tvornicu u Šangaju.

Tesla je zaprepastio automobilski svijet nakon što je lista rezervacija za Model 3 po 35.000 dolara porasla na više od pola milijuna narudžbi u 2017. Tvrtka više ne otkriva broj rezervacija, ali mnogi analitičari vjeruju da oni na popisu još uvijek čekaju jeftiniju verziju automobila.

02.03.2019. 17:18:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh