« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
PRIPAZITE

Svakodnevne stvari koje uništavaju zdravlje

Loše navike imaju velik utjecaj na naše zdravlje, a ove stvari sigurno radite svakodnevno, pa ne bi bilo zgorega da ih se riješite

Sjedenje je izuzetno štetno u većim količinama
Sjedenje je izuzetno štetno u većim količinama (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

grickalice

,

loše navike

,

sjedenje

,

dodirivanje po licu

,

trljanje očiju

Briga o zdravlju počinje od malih, svakodnevnih stvari koje radimo, a koje imaju nevjerojatno poguban učinak po zdravlje, tvrde stručnjaci navodeći pet najvećih grešaka koje gotovo svi rade.

Sjedenje cijelog dana, prvo na poslu, pa zatim kod kuće diže rizik od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i pretilosti u nebesa, tako da se preporučuje ustajanje i rastezanje svakih pola sata, a svaki sat malo prošetajte, makar po sobi.

>> Loše navike zbog kojih izgledamo starije >>

Uz takvo pretjerano sjedenje idu i grickalice pored računala ili na stolu pred televizorom, a u ekstremnim slučajevima i obroci. Nema veće greške - nikad ne znate koliko ste zapravo pojeli i što ste sve unijeli u sebe. Svaki obrok jedite za stolom, iz tanjura - grickanje iz frižidera je strogo zabranjeno.

>> Loše navike koje nam skraćuju život >>

Kad smo već kod sjedenja za računalom, često se pritom odlaže odlazak na WC. Greška! Tako postajete podložni urinarnim infekcijama i inkontinenciji.

Za kraj, dvije navike na koje sigurno ne obraćamo pažnju - dodirivanje po licu i trljanje očiju. Prosječno se četiri puta u satu dodirnemo po licu, a ako smo u javnom prostoru ... bakterija ima koliko god želite.

>> Loše navike nesretnih ljudi >>

Stalno trljanje očiju, koje je obično posljedica buljenja u razne ekrane, stanjuje rožnicu što će dovesti do potrebe za nošenjem naočala.

22.08.2014. 13:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh