« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
KORISNO I ZABAVNO

Super vježbe kojima ćete spaliti 200 kalorija dnevno

Zaboravite na dizanje utega u teretani i otkrijte pravu vježbu za sebe koja će vam osigurati top formu i bolje raspoloženje

Kako se riješiti kalorija u predblagdansko vrijeme
Kako se riješiti kalorija u predblagdansko vrijeme (Dreamstime)
Više o

tjelovježba

,

ples

,

hodanje

,

yoga

,

vježba

,

qigong

,

budokon

,

spinning

,

aerobik

,

hooping

Osim što vam vježbanje pomaže da izgubite višak kilograma i budete u boljoj formi, bilo kakva fizička aktivnost pozitivno utječe i na vaše raspoloženje i opće psihičko zdravlje.

Pritom nije nužno da sve svoje slobodno vrijeme provodite u teretani - odaberite jednu od nekoliko odličnih vježbi kojom ćete sagorjeti barem 200 kalorija dnevno (ne morate ih ni brojati).

Qigong (chee-gong)

Tradicionalna je to kineska vježba koja kultivira qi, vašu vitalnu energiju. Vježbe uključuju različite tehnike kontrole disanja, meditaciju i opuštanje. Pritom trošite malo energije, ali na kraju vježbe doživjet ćete obilno znojenje, lagano povišenje krvnog tlaka, kao i povećanje pozitivne energije.

Budokon

Ako volite yogu, zavoljet ćete i budokon, borilačku vještinu u kojoj se kombiniraju elementi joge, meditacije i jiu jitsua. Nema dugog zadržavanja u položajima i vrlo je dinamična pa bi se mogla svidjeti ljudima koji su duhom nemirni pa misle da bi im obična yoga bila dosadna.

Spinning

Spinning je relativno nova vrsta tjelovježbe koja se izvodi na posebnim biciklima. Satovi se održavaju u fitness dvoranama, a vaši pokreti na biciklu praćeni su glazbom koja pojačava atmosferu, tjera vas da vježbate intenzivnije, a doživljaj poboljšava i posebno osvjetljenje koje daje ugođaj disko kluba.

Aerobik

Još uvijek je aerobik izvrsna vježba uz koju ćete izgubiti puno kalorija i riješiti se negativne energije. Bilo da vježbate svaki dan ili jednom tjedno, aerobik će vam izmamiti osmijeh na lice.

Yoga

O kojoj god vrsti yoge se radilo, postat ćete ovisni o lakoći tijela, smirenosti i blaženstvu koje ona pruža. Vrlo je moguće da više nikad nećete poželjeti neku drugu vrstu tjelovježbe.

Hodanje

20 minuta malo žustrijeg hoda svakog dana i nećete dobiti ni kilogram viška! Hodanjem ćete ostati u dobroj formi i nećete morati na dijetu.

Plesanje

Ples je možda i najbolji spoj korisne vježbe i zabave. Intenzivni sat plesa spaljuje jednako kalorija kao i sat vremena vježbanja u teretani!

Preskakanje užeta (hooping)

Vratite se u djetinjstvo i budite u formi preskakanjem užeta. Djetinjasto je, zabavno i meditativno, a prakticira ga i Michelle Obama.

11.12.2012. 14:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh