« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Hidratantne kreme isušuju kožu

Stručnjaci preporučuju upotrebu hidratantnih krema tek kad je koža suha i oštećena, i to povremeno, a zdravoj i sjajnoj koži to uopće ne treba

Hidratantne kreme - samo kad je stvarno potrebno
Hidratantne kreme - samo kad je stvarno potrebno (Arhiva)
Više o

masnoće

,

koža

,

upotreba

,

normalna koža

,

hidratantna krema

Ma kako to sumanuto zvučalo na prvi pogled, hidratantne kreme koje su najprodavaniji proizvodi ženske kozmetika, zapravo isušuju kožu ako se upotrebljavaju kontinuirano u dužem vremenskom periodu. 

Stručnjaci ne spore učinak krema koje stvarno vlaže kožu, no tvrde da stalna upotreba uzrokuje da koža zaboravi na koji se način može omekšati sama, bez pomoći krema. Naime, normalna se koža treba vlažiti sama izlučivanjem sebuma.

Koža se prirodno treba prilagođavati uvjetima, a među njima su i hladno vrijeme, vjetar koji je isušuje, vrućina ... za sve takve situacije normalna koža ima reakciju koja pomaže, no kad se navikne na hidratantnu kremu, reakcija izostaje i nastaju problemi.

Koža treba sama lučiti više masnoća kako bi vratila vlažnost, a nanošenjem hidratantne kreme potiskuje se prirodni obrambeni sustav kože.

Na kraju, stručnjaci preporučuju upotrebu hidratantnih krema tek kad je koža suha i oštećena, i to povremeno, a zdravoj i sjajnoj koži to uopće ne treba.

12.12.2012. 18:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh