« Muškarci
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
SMILE

Što sve osmijeh govori o muškarcu

Između ostalih stvari, osmijeh može puno reći o stavu muškarca prema ženama, ustanovilo je vrlo zanimljivo istraživanje

Seksisti se više smiju
Seksisti se više smiju (Shutterstock)
Više o

osmijeh

,

muškarci

,

seksizam

,

karakter

Muškarci su u duši seksisti, ustvrdit će velik broj žena, no kao i sve druge predrasude, i ova ima vrlo malo istine u sebi. Da, velik broj muškaraca odgajan je da misli da je superioran ženama, no iznenadili biste se koliko ih je to nadvladalo do punoljetnosti.

No, kako prepoznati muškarca koji je seksistički nastrojen? Stručnjaci tvrde da to nije toliko komplicirano - stvar je u osmijehu.

Naime, istraživanje na američkim parovima pokazalo je da postoje prilične razlike u ponašanju seksista u odnosu na ostatak muške populacije koji ne dijeli te stavove, a najbolje se primjećuju u razgovoru sa ženama. 

Tijekom trivijalnih razgovora sa ženama seksisti su, vjerovali ili ne, ugodniji sugovornici, naizgled pristupačniji i prijateljski nastrojeni sa širokim osmijehom koji im ne silazi s lica. S druge strane, muškarci bez takvih tendencija ponašaju se nedostupnije i manje se smiju.

Zaključak je jednostavan - seksizam je zapravo vuk u janjećoj koži, stoga, čuvajte se slatkorječivih muškaraca široka osmijeha.

23.03.2015. 21:30:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh