« Muškarci
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
SAVJETI

Što svaki pravi gentleman mora naučiti sina

Neka drži do svojih ideala, želja, planova, ali nikada neka ne bude agresor, neka bude gospodin... od malih nogu

Naučite sina neke osnovne stvari
Naučite sina neke osnovne stvari (Arhiva)
Više o

savjeti

,

roditelji

,

otac

,

sin

Dijete je kao spužva. Upija, snima, kopira naše radnje. Stoga mi naše dijete već učimo kako biti gospodin, a da toga nismo ni svjesni. Pozdravljamo ljude, rukujemo se s respektom, osmjehom i pogledom u oči. Damama otvaramo vrata, poštujemo i pomažemo starijima, ljudima i nevolji. Dijete uči sve naše džentlmenske manire koje i samo živimo.

"Hvala" i "molim" dvije su jednostavno riječi koje polako izumiru.

Je l' se osjećate ugodno i bolje kad vam netko kaže hvala? Sigurno se osjećate.

Stoga učite sina da bude pošten prema svima, da respektira druge, ali opet da ima svoj stav, svoje mišljenje, svoj stil i da ga gradi, brani, da ga održava, da ga njeguje. Neka drži do svojih ideala, želja, planova, ali nikada neka ne bude agresor, neka bude gospodin.

Svaku stvar u životu treba zaraditi

Jedan od preduvjeta za ovaj savjet je da se ova naša državica osvijesti, da se riješi trule garniture koja nas još uvijek uništava i da se krene s novim, čvrstim i iskrenim temeljima.

Možda je ipak lakše dijete učiti da ne poznaje granice država, da se ne povodi nekim domoljubljem, da jednostavno cijeli svijet bude njegova domovina, što u suštini i je, ostalo je samo proizvod ljudskog straha od nepoznatog.

Ako želi prekrasan dom, brzi auto najbolji je način da do toga dođe predanim radom, da bude uporan, da završava stvari. No, nije sve u materijalnim stvarima, o proizvodima, o poslu koji će biti obavljen, postoji tu nešto što zovemo i radna etika, a toga u nas kronično nedostaje.

Sve savjete pročitajte na portalu Gentleman.hr

16.10.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh